Kurator och leg psykoterapeut KBT till Täby

Praktikertjänst Psykiatri AB

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare cirka 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, varav Praktikertjänst Psykiatri är ett.
Verksamheten växer. From Mars månad 2018 innefattar bolaget, utöver våra tre mottagningar i Spånga, Kista och Rinkeby, stora delar av psykiatrin i nordöstra Stockholm, inklusive mottagningen i Täby.

Praktikertjänst Psykiatri utvecklar och förbättrar ständigt specialistpsykiatrisk vård i nära samverkan med patienter, närstående brukarorganisationer, vårdgrannar och myndigheter.Vi arbetar förebyggande och uppsökande med hög tillgänglighet och ett brett behandlingsutbud anpassat till individens behov.Förståelse för varje enskild individs unika historia är i fokus i kombination med att sprida evidensbaserad vård och skapa effektiva vårdflöden. Verksamheten karaktäriseras av professionalitet, flexibilitet och korta beslutsvägar. Man värnar om att ta tillvara och stärka personalens engagemang och kompetens och att göra patienter delaktiga i sin vård. Inom Praktikertjänst psykiatri har man ett fördelaktigt friskvårdsavtal om 5000 kr per år och möjlighet att påverka sina arbetstider via flexsystem och eget schema.

Information om arbetsplatsen

Praktikertjänst Psykiatri Täby är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning belägen centralt i Täby, ca 13 minuters resväg med Roslagsbanan från Östra station. Vi arbetar i ljusa rymliga lokaler, 3 min från tågstationen Roslags-Näsby. Mottagningen har ca 30 medarbetare och erbjuder specialistpsykiatrisk utredning och behandling till patienter från 18 år och uppåt.

Adress:
Kanalvägen 17, 1 tr, Täby

Arbetsuppgifter

Som kurator kommer du arbeta med sedvanliga kuratorsuppgifter på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning samt psykologiskt behandlingsarbete individuellt och i grupp.

Som kurator är du teamens psykosociala specialist. Samverkan med närstående och andra myndigheter samt ett nära samarbete med vårdgrannar och övrig psykiatrisk verksamhet är en viktig del av arbetet.

Arbetet innebär i hög grad självständigt arbete och arbete i team med övriga kollegor som läkare, psykologer, socionomer, arbetsterapeuter och sjuksköterskor. Du förväntas också delta i förbättrings- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Leg psykoterapeut KBT är meriterande. Vi ser att du minst har en basutbildning i KBT. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av arbete i psykiatrin. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Intresse för att arbeta med människor. God samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet. Vilja att samverka utifrån ett patientperspektiv för att förbättra psykiatrisk vård.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Varaktighet:
Tillsvidare
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2018-12-10

Information om tjänsten lämnas av

Åsa Wallin, enhetschef, leg psykolog
08-128 89 658
08-128 89 600

Ansökan

Skickas till: asa.wallin@ptj.se

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte.