Sjuksköterska till psykosmottagning

Praktikertjänst Psykiatri AB

Praktikertjänst Psykiatri bedriver och utvecklar psykiatrisk specialistvård i nära samverkan med närstående, brukarorganisationer, vårdgrannar och myndigheter. Vi arbetar förebyggande och uppsökande med hög tillgänglighet och ett brett behandlingsutbud anpassat till individens behov.

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare cirka 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, varav Praktikertjänst Psykiatri är ett.

Information om arbetsplatsen

Lotsa är ett nyinsjuknade-team för personer mellan 18 och 45 år som för första gången drabbas av psykotiska symtom. I teamet bedömer och utreder vi dessa personer för att därefter kunna erbjuda vidare behandlingsinsatser. Danderyd psykosteam behandlar samt följer vi upp personer med psykosdiagnos från 18 års ålder. Tjänsten är delad mellan båda dessa enheter.

Vi finns i hus 21 på Danderyds sjukhus som har nära till tunnelbana, bussar och bra cykelvägar.

Totalt arbetar här 11 personer fördelade på läkare, psykolog, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kurator och medicinsk sekreterare.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Hus 21, Grönavägen 5, Danderyd

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska får du möjlighet att arbeta med nyinsjuknade patienter med psykos, samt långtids öppenvårdade patienter. I din kontakt med patienterna kommer du att föra enskilda samtal och jobba förebyggande för att hjälpa dem att undvika återinsjuknande. Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter ingår.

Att skapa en god allians med patienten och dess nätverk är av stor vikt för att ge bra vård. Arbetet innebär ofta tätt samarbete med olika vårdgrannar/nätverk. Hos oss finns det goda möjligheter till personlig utveckling och vidare utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri och erfarenhet eller intresse för psykosvård. KBT steg 1 är meriterande. Önskvärt att du har körkort då vi gör hembesök.

Personliga egenskaper

Du är motiverad, engagerad och självständig samt van att arbeta mot uppsatta mål. Vi arbetar mycket i team och det är viktigt att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information

Arbete måndag-fredag. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. CV med personligt brev skickas till inger.brown@ptj.se

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2018-12-28

Information om tjänsten lämnas av

Inger Brown, Enhetschef
08-128 89 553

Ansökan

Skickas till: inger.brown@ptj.se

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte.