Diabetessköterska till Ekerö vårdcentral

Praktikertjänst AB

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister.
Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare ungefär 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag.

Bättre vård för bättre liv

Information om arbetsplatsen

Ekerö Vårdcentral är Mälaröarnas största vårdgivare. Vi har över 20.000 patienter och har hög personaltäthet. Vi har över 600 diabetiker som vi har helhetsanvaret för. Vi erbjuder vård genom hela livet, från BVC till SÄBO. Vi ligger i centrala lokaler i Ekerö Centrum ca 10 min bussresa från Brommaplan.
Vi har de senaste 3 åren gjort ett genomgripande förändringsarbete och kvalitetsutvecklingsarbete med vårt diabetesteam som idag består av 3 distriktssköterskor och 2 läkare och erbjuder en vård i världsklass, kanske bäst diabetessiffror i hela länet. Vår mottagning följer noggranna gemensamma rutiner som bygger på ett tätt samarbete mellan ansvarig sköterska och läkare och ständig förbättring av både vården av den enskilda patienten såsom utveckling av verksamhetens kunskap och handläggning av denna komplexa patientgrupp. Vi deltar i flera forskningsprojekt och vill ligga i framkant gällande modern diabetesvård.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Bryggavägen 8, Ekerö

Arbetsuppgifter

Vi söker distriktssköterska alt leg sjuksköterska med erfarenhet och/eller intresse av diabetesmottagning i primärvård. Du kommer arbeta i vårt specialistteam för sjuksköterskor tillsammans med 2 diabetessköterskor och varva din diabetesmottagning med ordinarie mottagning. Som diabetesansvarig har du ansvar för dina patienters diabetesvård vilket inkluderar medicinjustering, insulininsättning, utbildning, årskontroller, remisser ögonbottenfoto etc. Du samordnar vården tillsammans med ansvarig läkare men arbetar med stor frihet och ansvar. Vi bedriver även grupputbildning för diabetiker.
I mottagningsarbetet utöver diabetesvården har du ordinarie distriktssköterskemottagning och fördelningen planeras i samråd med dig efter verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Distriktssköterska alt leg sjuksköterska med erfarenhet från diabetsvård i primärvården eller specialistvården. Brinnande intresse för diabetes. Förskrivningsrätt för diabeteshjälpmedel behövs. En merit är om du har erfarenhet av grupputbildning för patienter. Vi journalför i Take Care.

Personliga egenskaper

Vi söker en nyfiken och utvecklingsorienterad person som kan ta stort individuellt ansvar för sin verksamhet men samtidigt uppskatta att samverka med övriga professioner.

Övrig information

Mottagningen har dag och kvällsöppet och möjlighet till individuellt schema finns. Individuell lönesättning. Friskvård 5000 kr per år. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. I första hand önskar vi någon på heltid men deltid kan diskuteras.
Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista datum.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Snarast
Sista ansökningsdag:
2019-01-31

Information om tjänsten lämnas av

Ingela Malmås
08-560 37 500
Kjersti Veholmen
08-560 37 500

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Skickas till: ingela.malmas@ptj.se

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte.