Leg psykolog till psykosmottagning

Praktikertjänst Psykiatri AB

Praktikertjänst Psykiatri bedriver och utvecklar psykiatrisk specialistvård i nära samverkan med närstående, brukarorganisationer, vårdgrannar och myndigheter. Vi arbetar förebyggande och uppsökande med hög tillgänglighet och ett brett behandlingsutbud anpassat till individens behov.

Praktikertjänst Psykiatri är ett dotterbolag till Praktikertjänst AB som är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister.

Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare ungefär 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, varav Praktikertjänst Psykiatri är ett.

Information om arbetsplatsen

Vi söker en legitimerad psykolog till en tjänst som är delad mellan LOTSA och Danderyd psykosteam. Enheterna är samlokaliserade på Danderyds sjukhusområde, med närhet till allmänna kommunikationer såsom tunnelbana, bussar och bra cykelvägar.

LOTSA är en av de få högspecialiserade enheterna för nyinsjuknade i psykos i Sverige. Enheten vänder sig till personer mellan 18 och 45 år som för första gången insjuknar i psykotiska symtom. Vi arbetar i multiprofessionella team, tillsammans med familj/anhöriga och har möjlighet till täta kontakter. I teamet bedömer och utreder vi orsaken till att patienten drabbats av psykos.

Generellt följs patienterna över tid och erhåller samordnad behandling och rehabilitering, exempelvis läkemedel, familjeintervention, psykoterapi och individanpassat stöd till arbete eller studier.

Vi har hög tillgänglighet, ett flexibelt arbetssätt och nära samverkan med heldygnsvården. Danderyd psykosteam är ett psykosteam som behandlar och följer upp personer över 18 år med psykosdiagnos. På de två mottagningarna arbetar 12 personer fördelade på läkare, psykolog, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, kurator samt medicinsk sekreterare.

Adress:
Grönavägen 5, Danderyds sjukhus, Danderyd

Arbetsuppgifter

Arbetet består av både KBT-behandling, neuropsykiatriska och neuropsykologiska utredningar. Som psykolog har du en central roll i att kartlägga patienternas kognitiva förmåga och bistå med fördjupad diagnostisk bedömning. Gruppverksamhet i olika former kan ingå, liksom undervisning vid våra Patient- och anhörigutbildningar.

Kvalifikationer

Leg psykolog, gärna med erfarenhet av psykiatri och neuropsykiatriskt utredningsarbete. Erfarenhet av arbete med psykospatienter är meriterande.

Personliga egenskaper

Du tar eget ansvar och samarbetar väl med andra yrkesgrupper utifrån ett patientperspektiv för att förbättra vården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet och engagemang.

Övrig information

Vi har ett fördelaktigt friskvårdsavtal och generösa flextidsregler.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Kontakt med annonssäljare, säljare av andra rekryterings-/bemanningstjänster och alla former av kandidatförmedlingar undanbedes.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2019-01-25

Information om tjänsten lämnas av

Inger Brown
08-128 89 553

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Skickas till: inger.brown@ptj.se

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte.