Extern bild

Praktikertjänst startar ny vårdcentral i Borås

Publicerad:

Vårdföretaget Praktikertjänst startar en ny vårdcentral i Borås. Mottagningen ska ligga på Druveforsvägen 32 och heta Praktikertjänst Forsen vårdcentral. Planerat startdatum är den 1 september 2024.

Praktikertjänst Forsen vårdcentral är planerad att ligga mellan centrum och områdena Tranered, Göta, Druvefors och Kristineberg och ska kunna ta emot uppåt 8 000 listade patienter. I lokalen har det tidigare inte bedrivits vård och de måste därför byggas om för att uppnå de höga kraven som ställs på vårdverksamhet.

- Området där vi nu planerar att starta har vuxit kraftigt under de senaste åren och fler lägenheter är dessutom planerade. Samtidigt diskuteras även bygget av ny skola och förskola i området, så vår bedömning är att det finns ett stort behov av en vårdcentral, säger Gunilla Ackelid, distriktssköterska och tillträdande verksamhetschef på Praktikertjänst Forsen vårdcentral.

Gunilla Ackelid – som under tio år arbetat som verksamhetschef i primärvården – kommer att driva mottagningen tillsammans med två specialister i allmänmedicin. Båda har lång erfarenhet av primärvården, bland annat som medicinskt ledningsansvariga, verksamhetschefer, handledare och medicinska rådgivare.

- Det känns otroligt spännande att starta upp den här verksamheten tillsammans och med stöd från Praktikertjänst. Vi har alla haft en idé om att driva vårdcentral och när den här möjligheten dök upp valde vi att hoppa på, säger Gunilla Ackelid, och fortsätter:

- Vi har alla i olika roller arbetat i primärvården och nu vill vi skapa en mottagning som bygger på hög kvalitet, personligt bemötande och inte minst hög kontinuitet med en fast läkarkontakt för alla listade patienter.

Vårdcentralen – som ska drivas inom vårdval vårdcentral på uppdrag av Västra Götalandsregionen –kommer att erbjuda samtliga delar av vårdvalet, däribland sedvanliga husläkarärenden, barnavårdscentral, KBT och kvinnohälsa.

- Utöver vårt uppdrag planerar vi att erbjuda regelbundna föreläsningskvällar i syfte att utbilda och informera patienter om exempelvis egenvård, något som kan stärka kunskapen om vården och läkemedel. Vi hoppas också kunna satsa lite extra på familjer och äldre, bland annat genom en utökad äldremottagning, säger Gunilla Ackelid, och avslutar:

- Vi kommer också att både bidra till att utbilda och handleda läkare inom ramen för både specialisttjänstgöring och bastjänstgöring. Dessutom siktar vi på att kunna erbjuda utökade öppettider och hög digital tillgänglighet via vårdappen Mitt PTJ som fungerar som en förlängning av mottagningen.

Praktikertjänst Forsen vårdcentral blir Praktikertjänsts tredje vårdcentral i Borås och den 21:a i Västra Götalandsregionen.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks