Extern bild

Praktikertjänst startar vaccinationsmottagning i Malmö

Publicerad:

Den 22 april öppnar Praktikertjänst Vaccincenter Varvet på Stora Varvsgatan 27 i Malmö. Verksamheten leds och drivs av sjuksköterskan Karin Fröberg och kommer att erbjuda vaccination både i den fysiska lokalen och genom två vaccinbussar som kommer att stå parkerade på olika platser i Skåne.

Praktikertjänst Vaccincenter Varvet är Praktikertjänsts första vaccinationsmottagning och den kommer att komplettera bolagets elva vårdcentraler i Skåne.

Mottagningen erbjuder en rad olika vaccinationer – såväl säsongsvaccinationer och standardvaccinationer, exempelvis mot TBE och influensa, som resevaccin, däribland hepatit.

- Vaccinationer är en central del i dagens hälso- och sjukvård och skyddar mot många allvarliga sjukdomar. Vaccinerna som erbjuds är välbeprövade och det är sällsynt med allvarliga biverkningar, säger Karin Fröberg, verksamhetschef och sjuksköterska på Praktikertjänst Vaccincenter Varvet, och fortsätter:

- Genom att vaccinera sig skyddar man inte bara sig själv. Man bidrar också till att minska smittspridningen av olika allvarliga sjukdomar samtidigt som man skyddar många barn och vuxna som av olika anledningar inte kan vaccineras.

Som ett komplement till den fysiska verksamheten i Västra Hamnen finns också två mobila enheter, så kallade vaccinationsbussar. De kommer att vara parkerade på en rad olika centrala platser runt om i Skåne.

- Bussarna kommer att vara parkerade under en tidsbegränsad period på olika platser i Skåne. Genom att vara rörliga kan vi öka tillgängligheten till vaccinationer som minskar risken för en rad olika allvarliga sjukdomar och besvär, säger Karin Fröberg.

Utöver vaccinationsmottagning erbjuds hälsokontroller och intyg för körkort med högre behörighet, adoptioner och college.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Praktikertjänsts pressjour, tel: 010-128 36 66, e-post: press@ptj.se

Tillbaka

Blocks