Extern bild

"​Brutna förutfattade meningar"

Publicerad:

Johan Fredriksson, vd och koncernchef på Praktikertjänst, bloggar om sin närvaro på den socialdemokratiska kongressen 2015.

Idag har varit fullt upp: lördag och andra dagen på socialdemokraternas kongress 2015.

Vi fortsätter prata om vikten av kvalitativ vård, hur engagerade medarbetare kan göra en enorm skillnad och hur vi i Praktikertjänst, som det största välfärdskooperativet i Sverige, bidrar till god välfärd i Sverige.

Det blev många handskakningar och många broschyrer som lämnade mina händer. De allra flesta har varit pragmatiska och flera politiker ville komma på besök på någon av våra fina verksamheter. Det känns självklart bra att politikerna vill besöka oss för det är ju jätteviktigt att dela av oss om våra erfarenheter från vården.

Jag tog tillfället i akt att prata med flera socialdemokrater ledare om vår affärsmodell och försöka bryta några eventuella förutfattade meningar. Några sa till och med att vår affärsmodell är för bra för att hålla tyst om, något som jag självklart håller med om!

Kring lunchen så tog jag mycket tid åt att försöka prata med den socialdemokratiska ledningen. Ardalan Shekarabi, civilminister, ville gärna höra mer om vår affärsmodell och hur den personalkooperativa modellen kan användas i vården. Han hade under hösten gjort ett besök hos Charlotta Wållgren, en av våra aktieägare, i Karlstad. Ilmar Reepalu, som är ansvarig för utredningen om välfärden, fick jag en stund med och han tyckte att vi sätta ihop ett möte i höst. Skakade även hand och delade en kaffe med Tobias Baudin, förste vice ordförande i LO och ansvarig för deras näringspolitik. Han ville gärna lära känna oss mer och vi kom överens om att vi ska träffas på Almedalen.

Sedan tillslut träffade jag även sjukvårdsminister Gabriel Wikström en kort stund, som för några veckor sedan besökte vår verksamhet Rehab Station Stockholm. Har var imponerad och jag diskuterade hur vår producentkooperativa modell har mycket mer att erbjuda sjukvårds-Sverige. Han bad oss fixa ett möte med honom för en fortsatt diskussion.

Nu är jag ganska slut och det ska bli skönt att vara tyst lite.

Tack och god natt!

Tillbaka

Blocks