en bild

Psykoterapienheten söker leg. läkare/psykoterapeut

Praktikertjänst Psykiatri AB

Praktikertjänst Psykiatri bedriver och utvecklar psykiatrisk specialistvård i nära samverkan med närstående, brukarorganisationer, vårdgrannar och myndigheter. Vi arbetar förebyggande och uppsökande med hög tillgänglighet och ett brett behandlingsutbud anpassat till individens behov.

Praktikertjänst Psykiatri är ett dotterbolag till Praktikertjänst AB som är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare cirka 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, varav Praktikertjänst Psykiatri är ett.

Bättre vård för bättre liv

Information om arbetsplatsen

Psykoterapienheten i Täby har funnits sedan 2008. På enheten arbetar i dag sex psykoterapeuter, varav en enhetschef och en medicinsk sekreterare. Vår arbetsgrupp består av tre leg. psykoterapeuter med kognitivt beteendeterapeutisk inriktning, två leg. psykoterapeuter med psykodynamisk inriktning och en leg. psykoterapeut med traumafokuserad inriktning. Vi bedriver tidsbestämda psykoterapier på remiss från de allmänpsykiatriska mottagningarna. Enheten är belägen på Kanalvägen 15 i Täby invid Roslagsbanans station, Roslags Näsby.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Kanalvägen 15, 1 tr, Täby

Arbetsuppgifter

I och med att två av våra medarbetare nu går i pension söker vi dig som uppskattar ett självständigt arbete med förankring i en arbetsgrupp och vill vara med och vidareutveckla psykoterapi för psykiatriska patienter.

I tjänsten ingår huvudsakligen att självständigt bedöma psykiatriska patienter inför psykoterapi och att bedriva tidsbestämda psykoterapeutiska behandlingar individuellt eller i grupp.

Som läkare ansvarar du tillsammans med enhetschef för inkommande remisshantering.

Kvalifikationer

Vi söker en specialistläkare som därutöver är leg. psykoterapeut, med kognitiv eller psykodynamisk inriktning.

Därutöver ser vi gärna att du är EMDR-certifierad och har hunnit bredda din psykoterapeutiska kompetens såväl kliniskt som med påbyggnadsutbildningar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har bred erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård med psykoterapeutiskt arbete. Som person är du ansvarstagande och självständig samt van att arbeta mot uppsatta mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillbaka till Lediga tjänster