en bild

PRAGMA 2023

9-10 november 2023

Pragma är utbildningsdagar för dig som arbetar inom hälso- och sjukvård. Under två dagar får du lyssna till spännande föreläsare och aktuella ämnen. Pragma belyser både verksamhetsnära ämnen samt områden som berör relationer till  patienter och inom arbetsgruppen. Du kommer att få ta del av konkreta verktyg, få tid för reflektion och möjlighet att utbyta erfarenheter med kollegor från olika delar av landet. 


Överlista smärtan
Karsten Ahlbeck

Hur fungerar vårt smärtsystem? Hur kan hjärnan ställa till det för oss? Karsten Ahlbeck går igenom detta med väldigt praktiska exempel och på ett lättsamt sätt. Hur kan man arbeta med långvarig smärta för att själv ändra inställningen från att ”orka” till att ”hjälpa” och när man kanske inte ska göra så mycket mer! Och vad är egentligen vårdens roll; vilken roll ska den med smärta ha?

Karsten Ahlbeck är specialist i anestesi, intensivvård och smärtlindring, är överläkare och verksamhetschef på Smärtkliniken på Capio St Görans sjukhus i Stockholm där han varit verksam de senaste drygt 10 åren.

Hållbart arbetsliv
Johan Norén

En inspirerande och energirik föreläsning om vikten av eget ansvar och att bidra för att skapa arbetsglädje och bevara friskfaktorerna för att skapa en långtidsfrisk arbetsplats med produktiva och välmående medarbetare. 

Du får exempel, metoder och förhållningssätt för att du som privatperson samt oavsett din roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare. 

Hur skapar vi den friska arbetsplatsen där vi ökar förståelsen om att din energi sprider sig och att fördelaktiga resultat börjar med välmående medarbetare.

Att möta personer utsatta för sexuellt övergrepp
Kalle Norwald

Upprepade studier visar att sexuella övergrepp är något som många av oss har erfarenheter av. Hur vanligt förekommande är det? Vad finns det för konsekvenser för hälsan? Och vad är ens ett sexuellt övergrepp? Fokuset kommer ligga på vad vi inom vården kan göra och hur vi kan göra det. 

Kalle Norwald är socionom, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad sexolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med sexuell- och reproduktiv hälsa och rättigheter. Han var med och startade Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset i Stockholm 2015 och har arbetat med dessa frågor sen dess i psykoterapi och utbildning. 

Kroppsspråk och bemötande
Gabriella Lockwall

Med över tjugofem års expertkunskap inom icke verbal kommunikation och med avstamp i humor och igenkänning ger Gabriella Lockwall nycklar och verktyg till hur man snabbt kan förbättra sin kommunikation. Under en föreläsning med Gabriella känner sig alla inkluderande. Hon blandar fakta, kunskap, övningar, rollspel och storytelling. Det görs dessutom på ett humoristiskt, igenkännande och underhållande sätt.

KÄRLEK I PRAKTIKEN
Atle Johanssen

Atle är Sveriges roligaste norrman! Till yrket är han humörcoach som med en otrolig positiv energi inspirerar medarbetar till att sänka garden, jobba tillsammans med glädje och stolthet i hjärtat. Atle har i många år utvecklat och stärkt individer, grupper & hela arbetsplatser i vad som krävs för att skapa en äkta vi tillsammans känsla.

Föreläsare Flera olika
Målgrupp Medarbetare inom hälso- och sjukvård
Kursavgift Praktikertjänst

 

6 500 kr/person

   
Övriga uppgifter Kost och logi tillkommer
Kursansvarig Katarina Håkansson
katarina.hakansson@ptj.se
010-128 40 44

 

Läs mer och anmäl dig till kursen här.