en bild

Logos 2024

Logos är ett odontologiskt efterutbildningsprogram som årligen håller dig uppdaterad på det senaste inom odontologin och breddar din kunskap inom de olika ämnena. Utöver de kunskaper våra erfarna föreläsare förmedlar träffar du även kollegor och skapar nätverk för fortsatt kunskaps - och erfarenhetsutbyte.

Idag är flexibilitet en självklarhet i vardagen, och därför har vi gjort Logos mer tillgängligt och lättare att anpassa för just din mottagnings vardag. Efter lansering av det nya, mer flexibla Logos 2023 fortsätter vi nu i rask takt med Logos 2024!

Eftersom du inte längre binder upp dig på tre år, anmäler du dig i stället ett år i taget. Detta gör att du kan välja det datum och den ort som passar dig bäst. Kanske gick du Logos 2023 i Göteborgstrakten och vill testa på någon östligare ort under 2024? Tag chansen att delta på detta gedigna och mycket uppskattade efterutbildningsprogram där du håller dig á jour inom odontologin och samtidigt får tid för erfarenhetsutbyte och nätverkande tillsammans med kollegor.

Du deltar i ett kurstillfälle per år som omfattar 2 dagar. Undervisningen sker i föreläsningsform med fallpresentationer och diskussioner. Vetenskap och beprövad erfarenhet, etik, värderingar och kvalitet är ledord i utbildningen. Föreläsningarna sker både i storgrupp och uppdelat för att alla yrkeskategorier ska få med sig mycket matnyttigt hem.

Utöver de kunskaper våra kliniskt förankrade föreläsare förmedlar träffar du också kollegor att diskutera idéer, möjligheter och alternativa behandlingsmetoder med. Du skapar nätverk för fortsatt erfarenhetsbyte och du håller dig uppdaterad inom odontologin.

Från extraktion till käkbensförankrad protetik – kirurgin och protetiken från A till Ö

Dentala implantat är inget nytt men utvecklingen går fort. Fler och fler patienter har höga krav på estetik och komfort där nya material och metoder hjälper oss en bit på vägen men vad är möjligt att uppnå idag? Kostnadseffektivitet och förutsägbarhet är också viktiga nyckelfaktorer för att kunna utvecklas och ge patienten den livskvalité den förtjänar.

Implantatbehandlingar kräver noggrann planering och kunskap om biologi, medicin, biomekanik, kännedom om hantering av eventuella komplikationer samt en uppföljningsplan efter avslutad behandling. För att lyckas behöver vi selektera fallen och kunna visualisera resultatet samt kommunicera detta till patienten innan behandlingen påbörjas.

En viktig faktor är även att involvera hela teamet där tandhygienisten och tandsköterskan är med under hela behandlingen så att patienten känner sig omhändertagen av hela teamet och att alla yrkeskategorier kan ta del av kunskapsutvecklingen.

Föreläsare Fredrik Hallmer,
Käkkirurgi, Malmö

Wissam Dirawi
Specialisttandläkare oral protetik,
Malmö
Målgrupp Hela tandvårdsteamet
Kursavgift 5 500 kr (Praktikertjänst)

Övriga uppgifter För alla kursdatum och orter, klicka på länken längst ner på sidan
Kursansvarig Isabelle Körner Johnsson
isabelle.korner@ptj.se
010-128 7125

Katarina Håkansson
katarina.hakansson@ptj.se
010-128 4044

 

Läs mer och anmäl dig till kursen här.

Fredrik Hallmer, käkkirurg, odont. dr.

Wissam Dirawi, Specialisttandläkare oral protetik