en bild
Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan tandläkare tandläkarkollektiv

En för alla, alla för en

Gemenskap är grunden för tandläkarkollektivet Tandvården Skeppsbron i Malmö. Yngre och äldre kollegor delar dagligen kunskap med varandra.  – För oss är det viktigt att alla trivs med varandra, vi har kommit varandra väldigt nära och gör ofta saker tillsammans, säger tandläkaren Carl Emil Rexman.

  • Text Amanda Hjelm
  • Foto Praktikertjänst

Tandvården Skeppsbron ligger rakt över gatan från centralstationen i Malmö. I området runt omkring byggs det för fullt och tandläkarkollektivet får sällskap av nya företag och restauranger hela tiden.

– Vi satt i en annan del av Malmö innan, men vi blev uppsagda av fastighetsbolaget för de tyckte att det fanns för många tandläkare i samma hus. De gav oss flera alternativ men det ena var sämre än det andra. Tillslut ledsnade vi och gick ut på stan och började leta. Det var nästan tur för annars hade vi inte hittat dessa fantastiska lokaler. Vi trivs väldigt bra här tillsammans, säger Inger Woxberg Wall som är en av de tandläkare som varit med från starten. 

Det speciella med Tandvården Skeppsbron är att tandläkarna jobbar efter den så kallade solo group-modellen. Mottagningens nio behandlingsrum delas av sex stycken tandläkarteam som jobbar i ett tvåskiftsschema. På förmiddagen jobbar tre av teamen medan den andra hälften är lediga, efter lunch byts de av. På så sätt kan mottagningen ha öppet från 7 på morgonen till 19 på kvällen. 

– Det ligger i tiden att jobba på det här sättet och systemet är också mindre sårbart. Man drar nytta av lokalerna på bästa sätt och kan ta emot fler patienter samtidigt som man kan täcka upp för varandra om det behövs. Vi har också möjlighet att uppdatera tekniken oftare och göra de lite dyrare investeringarna eftersom vi delar på alla kostnader, säger Inger Woxberg Wall. 

På mottagningen finns även ett kontor med sex kontorsplatser. Därifrån sköter teamen det administrativa. Samtidigt ger det en möjlighet för kollegorna att bolla idéer och rådfråga varandra vid behov.  

– Vi är en bra mix av människor som kompletterar varandra väldigt bra. Det är blandat med både män och kvinnor från olika delar av landet i olika åldrar. De äldre har mer erfarenhet och kan stötta de yngre som bidrar genom att ha utbildningen fräscht i minnet. Eftersom vi är intresserade av olika ämnen inom odontologin kan vi hjälpas åt och hålla varandra uppdaterade. För oss är det viktigt att alla trivs med varandra, vi har kommit varandra väldigt nära och gör ofta saker tillsammans. Vi är som ett eget litet nätverk som hjälps åt, säger Carl Emil Rexman som jobbar som tandläkare i ett av teamen. 

– När jag kom hit så var jag ganska ny i karriären. Att veta att jag hade erfarna kollegor att fråga om det skulle vara något var en enorm trygghet. Vi har alla våra egna specialintressen, så alla är bra på olika  saker. Det gör att vi ofta ”remitterar” patienter till varandra. På så sätt får alla fokusera på det som de själva tycker är intressant och utvecklas inom det, säger han. 

Blocks

Hitta din framtida mottagning

Just nu har vi flera mottagningar som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Lediga verksamheter