Kategorier för sidan Karriär

Från student till chef på fyra år

Visst kan man göra snabb karriär inom Praktikertjänst – det visar Emilie Nyman Jacoby, som gick från nyexaminerad till verksamhetsansvarig på bara fyra år.

  • Text Redaktionen

Emilie Nyman Jacoby.png

Hur gick det till?

– Jag var precis färdig med mina psykologstudier och sökte en tjänst på Bohuspraktikens vårdcentral utanför Göteborg. Jag trivdes bra och blev kvar, och för ett år sedan tog jag över som verksamhetsansvarig i förbindelse med en pensionsavgång. Jag tror inte att det hade varit möjligt utanför Praktikertjänst. Men med lite tur, tajming och rätt driv kan man bli belönad.

Det måste vara relativt ovanligt med en psykolog som ansvarig för en vårdcentral?

– Ja, det är nog rätt ovanligt. Men jag tror att det är positivt eftersom jag kan fokusera på saker som annars riskerar att försummas om man bara är medicinskt inriktad. Det kan handla om exempelvis grupprocesser och beteenden i arbetsgruppen.

Vad betyder Praktikertjänst för dig?

– Praktikertjänst har erbjudit möjligheter som inte hade dykt upp annars. Man blir uppmuntrad och belönad för initiativ och idérikedom på ett sätt som man kanske inte blir i den offentliga vården. Därför har jag kunnat jobba mig upp snabbt här. Jag ser det som en plattform som öppnar för goda möjligheter.

Blocks

Spontanansökan

Vill du styra över din tid? Hos oss får du mer frihet, större inflytande, ansvar och möjlighet att växa. Är du intresserad? Få kontakt med våra rekryterare redan idag.

Klicka här

PTJ Akademi

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!