Kompetensutveckling och utbildningar

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

"Bästa kursen jag har gått! Jag känner att jag fick med mig saker som jag kan använda i min yrkesroll direkt."

Barbara Lindström, sjukgymnastbiträde och massageterapeut i Norrtälje om kursen Pragma, en kurs som vänder sig till vårdpersonal och handlar om suicid, stress, bemötande och kommunikation.

Vi kompetensutvecklar dig

Vi är måna om att du ska få en bra start hos oss. I kompetensportalen PTJ Akademi har vi samlat hela vårt breda kursutbud, med kurser inom såväl ohälsa, lönesamtal och marknadsföring som odontologi, geriatrik och psykologi.

För att nå vår vision om att bli Sveriges mest attraktiva vårdbolag måste vi löpande vässa våra medarbetares kompetens och kunskap så att de hela tiden ligger i framkant med den senaste forskningen och de senaste metoderna. Samtidigt vill vi också ge våra chefer bra verktyg för att skapa en positiv arbetsplats med engagerade medarbetare. Under den första tiden erbjuds du såväl utbildningar som utvecklar dig som ledare som utbildningar som involverar hela ditt team.

Praktikertjänst satsar på en genomtänkt kompetensutveckling för samtliga yrkeskategorier inom tandvård, hälso- och sjukvård och utbildningar för dig som chef. 

För att lättare kunna hantera digital utbildning, följa upp lagstadgad utbildning och få till en effektiv process för hantering av utbildningsaktiviteter har vi tagit fram en portal för utbildning, PTJ Akademi. På plattformen kommer du att hitta hela Praktikertjänsts kursutbud, kunna anmäla dig till kurser och även se din utbildningshistorik.

"Jag kan applicera tips och råd direkt i min kliniska vardag."

Gunilla Bratt-Cronqvist, tandläkare i Lund om kursen Oral farmakologi.

Fördjupa kompetensen och utveckla verksamheten

Att löpande vässa kompetens och kunskap är en förutsättning för att nå vår vision att bli Sveriges mest attraktiva vårdbolag. Varje år utbildar Praktikertjänsts utbildningsavdelning cirka 3000 vårdutövare inom tandvård och hälso- och sjukvård på något av våra 100 kurstillfällen.

Praktikertjänsts utbildningar är framtagna tillsammans med ledande ämnesexperter och blandar teori och praktik. När du utbildar dig hos oss får du alltid odontologiska, medicinska eller verksamhetsutvecklande fortbildningspoäng. Allt för att det sak vara så enkelt som möjligt att följa upp hur många timmar du har utbildat dig under året.

"Kursen gav mig en grund i ledarskap och redskap för att hantera stress, utveckla integritet och bli bättre på att kommunicera."

Hillevi Pendleton, överläkare öron-, näs- och halsspecialist, Malmö om kursen Modernt ledarskap.

Anmälan

I portalen kan du bläddra igenom kursutbudet utan att registrera dig. Hittar du en kurs du tycker verkar intressant och vill anmäla dig till blir du ombedd att registera dig och skapa en användare. Därefter kan du göra din  anmälan.

Här hittar du PTJ Akademi.