en bild

PTJ psykiatri Vallentuna söker sjuksköterska

Praktikertjänst Psykiatri bedriver och utvecklar psykiatrisk specialistvård i nära samverkan med närstående, brukarorganisationer, vårdgarant och myndigheter. Vi arbetar förebyggande och uppsökande med hög tillgänglighet och ett brett behandlingsutbud anpassat till individens behov.

Praktikertjänst Psykiatri är ett dotterbolag till Praktikertjänst AB som är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister.

Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare ungefär 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, varav Praktikertjänst psykiatri är ett.

Information om arbetsplatsen

Praktikertjänst psykiatri Vallentuna är en öppenvårdspsykiatrisk mottagning som erbjuder psykiatrisk vård både för allmänpsykiatriska tillstånd samt för patienter med psykossjukdom. Här arbetar du i ett välfungerande och ambitiöst arbetslag med hög kontinuitet om ca 25 personer. Vi som arbetar här är läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter, en fysioterapeut samt administrativ personal. En av våra psykologer gör neuropsykiatriska utredningar på heltid. Du kommer vara en av 5 sjuksköterskor. Mottagningen erbjuder flertalet behandlingsgrupper och naturligtvis även enskild terapi och stödjande samtal. Vi kan även erbjuda våra patienter medicinsk yoga. Mottagningen har ett gott upparbetat samarbete och regelbundna samverkansmöten med bland annat Beroendecentrum, Vallentuna kommun, Habiliteringen, husläkarna i Vallentuna samt MVC/BVC. Mottagningen ligger ett stenkast från Vallentuna Centrum som har goda kommunikationer till Stockholm och Danderyds sjukhus, lokalerna är ljusa och fräscha och nya sedan 2011 (tillbyggnad av nedervåning 2013).

Adress:
Tellusvägen 15, Vallentuna

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med mer klassiska sjuksköterskeuppgifter som medicindelning, medicinuppföljning, rådgivning med mera, men som även är intresserad av samtalsbehandling både enskilt och i grupp. Det kommer vara ungefär lika mycket tonvikt på båda dessa arbetsområden. Arbetet sker ofta i team med andra professioner och mottagningen erbjuder hembesök vid behov. Vi är måna om att ge alla nya medarbetare en god introduktion för att ge en inblick i mottagningens arbetssätt och förhoppningsvis öka känslan av sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterska och helst har erfarenhet av psykiatri eller av att möta patienter med psykisk ohälsa. Är du specialistsjuksköterska i psykiatri alternativt har en steg-1 utbildning i samtalsbehandling och/eller utbildning i medicinsk yoga är det högst meriterande. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet. Vi är i första hand intresserade av Dig som kan arbeta heltid, men arbetstid per vecka kan diskuteras. Samma sak gäller tillträdesdatum.

Personliga egenskaper

Erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård är meriterande. Vi ser gärna att Du trivs med teamarbete, är ansvarstagande, flexibel och ambitiös. Du kommer i stor utsträckning ha ansvar för att planera och strukturera din egen arbetstid.

Tillbaka till Lediga tjänster