en bild

Psykolog Centrumpraktiken

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård och hälso- och sjukvård i Sverige. Affärsmodellen är unik med 1 900 aktieägare som själva är verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet. Aktieägarna är tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, läkare, sjukgymnaster, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder, arbetsterapeuter, socionomer, kiropraktorer och dietister.
Omsättningen är cirka 10 miljarder kronor och antalet medarbetare ungefär 9 270. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag.

Bättre vård för bättre liv

Information om arbetsplatsen

Centrumpraktiken är en vårdcentral i centrala Kungälv med 15500 listade patienter, och cirka 50 medarbetare. Här finns förutom läkar- och sjuksköterskemottagning även BVC, vaccinationsmottagning, rehabmottagning och samtalsmottagning. Vårdcentralen är belägen i centrala Kungälv och hit tar man sig lätt med både bil och buss. Restiden från centrala Göteborg är cirka 25 - 30 minuter.

På samtalsmottagningen jobbar en leg psykolog, en leg psykoterapeut samt en socionom med steg 1 utbildning i KBT.
Vi erbjuder individuell behandling med KBT, IPT, UP, PE och FACT och gruppbehandling för stress och utmattningssyndrom.

Adress:
Triogatan 5, Kungälv

Arbetsuppgifter

Som psykolog hos oss på Centrumpraktiken kommer du att träffa många människor, med olika behov av hjälp. De vanligaste orsakerna till att söka sig till samtalsmottagningen är; depressioner, utmattningssyndrom, smärtproblematik, sömnsvårigheter, stress, PTSD, samt olika typer av ångesttillstånd. Jobbet består av bedömningar, psykoedukativa insatser och korttidsterapier, både individuellt och i grupp. Som en naturlig del i jobbet ingår också ett ständigt utvecklingsarbete av mottagningen där vi strävar efter att utvecklas och förändra arbetet till det bättre för patienterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med inriktning på KBT. Tidigare erfarenhet av arbete på vårdcentral är meriterande, liksom erfarenhet av stegvis vård och gruppbehandling. Vi ser gärna vidareutbildning inom något av följande; FACT, IPT, PE eller UP.

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du är trygg i din behandlarroll och har god förmåga att arbeta självständigt och trivs med att arbeta i team. Du har god initiativ- och organisationsförmåga. Du är ansvarsfull, engagerad och nyfiken. Du förväntas kunna samarbeta med övriga professioner på vårdcentralen och med angränsande vårdaktörer. Stor vikt kommer att läggas vid positiv inställning till att utveckla vården för patientens bästa, samarbetsförmåga och flexibilitet i arbetssätt.

Tillbaka till Lediga tjänster