en bild

Fysioterapeut till Norrskenets Häloscentral

Information om arbetsplatsen

Norrskenets Hälsocentral har ca 6000 listade patienter och ca 20 anställda, Vi har mottagningar i Kiruna, Vittangi och Karesuando. Vi är en komplett hälsocentral med läkarmottagning, sköterskemottagning, BVC, MVC, kurator, fysioterapi och arbetsterapeut. Då vi har 180km mellan våra yttersta filialer använder vi gärna avståndsöverbryggande teknik i vårt arbete.

Adress:
Österleden 12, Kiruna

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en fysioterapeut på heltid för vikariat.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut/sjukgymnast inom öppenvård och som är trygg i din yrkesroll. Meriterande är erfarenhet av träning på gym som behandling, utbildning inom OMT/OMI, Spinal approach och/eller liknande.

Arbetsuppgifterna består av undersökning, bedömning och behandling av personer i alla åldrar samt inom primärvården förekommande diagnoser. Merparten av de som söker vård på vår mottagning har besvär från rörelseapparaten men även psykisk ohälsa förekommer.
Arbetet bedrivs i huvudsak på våra mottagningar i Kiruna och Vittangi.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, flexibilitet, samarbetsförmåga, initiativförmåga samt förmåga att arbeta med ett stort patientflöde. Det ställs krav på yrkeskompetens och självständighet då vi ofta är första vårdkontakt för våra patienter.

Behandlingen är främst individuell men möjlighet till olika former av gruppbehandling finns och samarbete kan då ske med kurator, barnmorska, arbetsterapeut, KBT-terapeut, m.fl.

Deltagande i hälsocentralens rehabgrupp kan ingå. Där samverkar du med läkare, kurator, sjuksköterska och rehabkoordinator kring de patienter som befinner sig i en sjukskrivningsprocess.

Vi erbjuder möjlighet till flexibla arbetssätt och arbetstider.

Kvalifikationer

- Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
- God svenska är ett krav. Finska och/eller nordsamiska språkkunskaper är meriterande.
- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi värdesätter om du är flexibel, serviceinriktad och villig till problemlösning.

Tillbaka till Lediga tjänster