en bild

Diabetesuppdrag på VC!

Information om arbetsplatsen

Bohuspraktiken är en vårdcentral i Bohus centrum med cirka 5700 listade patienter. Vårdcentralens fokus ligger på hög tillgänglighet, kontinuitet och gott bemötande. Efter snart 10 år i vårdens tjänst står vi nu inför en förnyelseprocess och vill utveckla verksamheten tillsammans mot nya idéer.

Du blir en del av vår varma arbetsgrupp som utöver Dig består av distriktsläkare, ST- och AT-läkare, våra sjuk- och distriktssköterskor, tre teamsekreterare samt två psykologer.

Bohus centrum ligger i södra Ale med närhet till Göteborg. Smidiga kommunikationer med bl.a. pendeltåg tar dig till Göteborg C på endast 13 min!

Adress:
Göteborgsvägen 219, Bohus

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand ansvara för Din diabetesmottagning. Du bedömer, behandlar och kallar dina patienter på kontroller och årsbesök självständigt och med ständig möjlighet till konsultation och uppbackning av våra läkare.

Därutöver finns det även utrymme för dig att ingå i teamet på övriga vårdcentralen.
Där deltar du i det dagliga arbetet som sjuksköterska med bl.a. mottagningsarbete, telefonrådgivning och andra vanligt förekommande uppgifter som faller under distriktssköterskans ansvarsområden på en vårdcentral. Uppdraget är därför högst lämpligt för dig som söker variation och uppskattar att växla din breda kompetens för att kunna arbeta mot patienter i hela spektrat, men främst givetvis diabetesgruppen.

Vi har nära samarbete med vår fysioterapi och rehabenhet och driver tillsammans med dem ett projekt för att främja arbetet med diabetes. Det innebär att du som sjuksköterska har fria händer att skapa aktiviteter, program eller lärotillfällen för våra patienter att ta del av. Just nu har vi ex. startat med hälsopromenader - kul om just Dina idéer och kreativitet kan bidra till att driva arbetet med målgruppen framåt!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom diabetes. Vi ser gärna att du har arbetat med diabetes. Därutöver är tidigare vårdcentralsarbete inget krav men högst meriterande och en klar fördel för såväl Dig som för oss.

Personliga egenskaper

Du är kommunikativ och trygg i ditt möte med patienten, föräldrar och dina kollegor. Vi ser gärna att du är engagerad och gillar att engagera andra. Du fungerar i team och besitter förmågan att ställa om från en situation från en annan i en levande arbetsmiljö. Vi håller god ton mot varandra och vill vara en tillmötesgående och prestigelös arbetsgrupp för varandra och våra patienter.

Till dina främsta egenskaper hör:
- förmåga att att arbeta i team
- förmåga att prioritera
- god problemlösningsförmåga
- förmåga att arbeta effektivt

Tillbaka till Lediga tjänster