en bild

Leg psykolog KBT

Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst. Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1900 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård.

Information om arbetsplatsen

Dalens vårdcentral ligger i södra Stockholm i Enskededalen med en blandad bebyggelse, både flerfamiljshus och villor. Här finns goda allmänna kommunikationer.
På vårdcentralen arbetar läkare, distriktssköterskor, undersköterskor, mottagningssköterskor, receptionist och medicinska sekreterare.
I dagsläget har vi 16500 listade patienter.Vi dokumenterar i journalsystemet Take Care.

Adress:
Åstorpsringen 6, Enskededalen

Arbetsuppgifter

Tillsammans med vårdcentralens kurator och psykolog har du ett helhetsuppdrag för det psykosociala omhändertagandet vid vårdcentralen. Ytterligare kuratorer och psykologer kan komma att rekryteras. Arbetet är i en utvecklingsfas och vi söker dig som är intresserad av utvecklingsarbete. Vi tror att en modell av arbetssätt liknande IBH (integrerad beteendehälsa) kan passa hos oss. Arbetsuppgifterna innefattar bedömning, KBT-behandling, samtalsstöd och krisstöd. Du kommer att arbeta med bedömningar, kortare behandlingsinsatser för stöd och behandling av patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa, individuellt och möjlighet till att hålla i grupper och föreläsningar. Du samarbetar med mottagningens läkare och övrig personal kring tidigt omhändertagande av våra patienter med depressioner, ångest, kriser, stressrelaterad ohälsa och smärtproblematik.
Vi har även en rehabiliteringskoordinator knuten till vårdcentralen för smidigare handläggning av sjukskrivningsärenden. Ytterligare information om ramarna för uppdraget finns bl.a. på:https://www.vardgivarguiden.se/avtaluppdrag/vardavtal/lov-vardval-stockholm/huslakarverksamhet/psykosociala-insatser/

Vi erbjuder våra patienter behandling enligt KBT.

Kvalifikationer

Meriterande är tidigare erfarenhet från primärvårdsarbete och psykiatrin. Du har gärna en vidareutbildning inom ACT och FACT.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, självgående, flexibel och nytänkande. Du har ett empatiskt förhållningssätt gentemot patienter, närstående, vårdgrannar och kollegor samt förmåga att dela med dig av kunskap och information.

Tillbaka till Lediga tjänster