en bild

Psykolog eller Psykoterapeut

Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst. Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1900 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård.

Information om arbetsplatsen

Vårdcentralen Stadsfjärden är en populär vårdcentral med ca 17 200 listade patienter. Vi som arbetar tillsammans är ca 70 personer och rent geografiskt ligger vi ett stenkast från havet. Vi är måna om våra patienter som vi vill ska få bästa möjliga bemötande och vård.
Samtalsteamet består i dagsläget av en psykoterapeut och tre kuratorer. Då vårdcentralen sedan länge sett värdet av psykologisk behandling, erbjuder vi i dagsläget ett brett utbud av KBT-inriktade insatser.
Tillsammans jobbar vi hela tiden med att bli lite bättre. Våra delägare deltar aktivt i vården och är därför väl insatta i verksamheten. Detta medför snabba beslutsvägar och god möjlighet att påverka verksamheten till det bättre.

Adress:
Gästabudsvägen 6, Nyköping

Arbetsuppgifter

I primärvårdens uppdrag ingår att behandla lätta till medelsvåra depressions- och ångesttillstånd, stressrelaterad ohälsa, psykosocial ohälsa, smärtproblematik, krishantering och PTSD. Som anställd i vårt samtalsteam kommer du att utföra kvalificerade bedömningar och behandlingar både i grupp, individuellt samt i föreläsningsform. I arbetet ingår också telefonrådgivning samt att arbeta med förebyggande insatser. Vi deltar också i rehabprocessen för återgång i arbete. Vi samverkar med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten.

Vi är måna om våra medarbetare. Vi erbjuder gedigen handledning från Psykologpartners. Det finns även goda möjligheter till fortbildning och att påverka sitt eget arbetsschema. Nyligen har vi infört möjligheten att arbeta hemifrån.

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog eller psykoterapeut.
Erfarenhet av arbete inom primärvården, klinisk erfarenhet av självständig samtalsbehandling och erfarenhet av gruppbehandling är meriterande. KBT kompetens samt kompetens inom diagnostik är önskvärt. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper.

Personliga egenskaper

Nyfiken på hur framtidens vårdcentral ska hantera psykosocial ohälsa. Lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper. Prestigelöshet i din yrkesroll. Intresse och engagemang för att förändra arbetssättet i förhållande till vårdcentralens och samhällets utveckling.

Tillbaka till Lediga tjänster