en bild

Specialistläkare Minnesmottagning

Information om arbetsplatsen

Minnesmottagningen på Dalens sjukhus är en öppenvårdsmottagning, med arbete dagtid mån-fre utan jourer, som utreder kognitiva sjukdomar (demens). Vi genomför ca 600 utredningar per år och vi utreder alla typer av kognitiva sjukdomar hos individer som är 65 år och äldre.

På mottagningen arbetar flera olika professioner som läkare, psykologer, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och medicinsk sekreterare. Arbetet präglas av teamarbete och flexibilitet då det ibland behöver tas snabba beslut. Mottagningen kännetecknas också av hög kvalité, bra bemötande och ett positivt klimat där vi tillsammans utvecklar våra arbetsmetoder och vår mottagning.

Vi har korta beslutsvägar och uppskattar nya idéer och tankar kring hur vi kan förbättra vår tillvaro både för oss som jobbar här och våra patienter. Hos oss kommer du bli expert på kognition och hjärnans funktioner, du kommer få en bred inblick i demenssjukdomar.

Adress:
Åstorpsringen 6, Enskededalen

Arbetsuppgifter

Uppgiften på en minnesmottagning är bland annat att utföra utvidgade demensutredningar, ställa diagnos samt utföra uppföljningar av läkemedelsbehandlingar och andra komplicerade fall. Arbetet innehåller även utbildningsinsatser, handledning utvecklingsarbete m.m. Utredningarna genomförs genom teamarbete och uppgifterna ställer krav på god förmåga till samverkan.

Kvalifikationer

Leg. Läkare. Specialist i Geriatrik alternativt Psykiatri eller Neurologi

Tidigare arbete på mottagning inom öppenvård samt arbete med personer med demenssjukdomar är meriterande.
Tidigare arbete i Take Care samt datavana meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du lugn och strukturerad, med förmåga att prioritera samt är öppen för förändringar. Du tar ansvar för det egna arbetet och har en god samarbetsförmåga. Du tycker om att utarbeta nya arbetsmetoder och förbättra verksamheten du befinner dig i. Då vi är ett relativt litet team lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillbaka till Lediga tjänster