en bild

Sjuksköterska sökes till Praktikertjänst Psykiatri

Information om arbetsplatsen

I Rinkeby ligger sektionen för intensiv allmänpsykiatri, psykosmottagning samt akut- och jourverksamhet. Området har en mångkulturell prägel och det finns goda möjlighet att vinna kunskaper inom området transkulturell psykiatri. Denna tjänst är placerad i Sektionen för Intensiv Allmänpsykiatri, SIA-teamet.

SIA-teamets uppdrag är att erbjuda en intensifierad och flexibel vård för allmänpsykiatriska patienter. Ofta behövs flera behandlingstillfällen per vecka, både på och utanför mottagningen. Generellt är vårdprogram och riktlinjer framtagna för grupper med lägre grad av komplexitet i sjukdomsbilden än de vi arbetar med. Det gör att vi behöver ha en hög grad av pragmatiskt förhållningssätt med utgångspunkt i en tydlig vårdstruktur med tydliga individuella mål och återkommande utvärderingar av behandlingsinriktning och effektivitet. Teamarbete är grunden för vården i SIA. Vi arbetar med intensifierade insatser enligt F-ACT (flexibel assertive community treatment). I teamet arbetar psykologer, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeut, hälsopedagog, socionom, case manager samt fysioterapeut. Det är alltid flera behandlare inkopplade på varje patient. Utöver teampatientarbetet möts behandlarna på teamkonferenser, månatliga utvecklingsmöten och i SIA:s egna kontinuerliga seminarieserie. Vi har färre patienter per behandlare för att kunna erbjuda en mer tät och intensiv kontakt.

Adress:
Rinkebysvängen 70 A, 4 tr, Spånga

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i SIA-teamet kommer du att bedriva kvalificerat psykiatriskt omvårdnads-, utrednings- och behandlingsarbete. Sjuksköterskan har en framträdande och betydelsefull roll. Du kommer att vara koordinator för egna patienter där du tillsammans med patienten arbetar strukturerat mot uppsatta mål. Sjuksköterskan arbetar tätt tillsammans med övriga professioner. Som sjuksköterska har du möjlighet att bedriva gruppverksamhet samt vara stödterapeut i de intensifierade psykologiska behandlingar som ges. Du kommer att ingå i vårt F-ACT-team. I och med det utvecklade teamarbetet, veckovis handledning i patientärenden och metod och kontinuerlig intern teamutbildning har du gott stöd i att bedriva ett kvalificerat behandlingsarbete. SIA-teamet är i en aktiv utvecklingsfas och är du intresserad av verksamhetsutveckling och att leda projekt är det ett extra plus.

Kvalifikationer

Meriterande är vidareutbildning i psykiatri eller grundläggande psykoterapiutbildning i KBT. Men om du är i början av din karriär som sjuksköterska med intresse för psykiatri, tveka inte att söka. Här finns goda möjligheter att utvecklas som sjuksköterska inom psykiatri.

Personliga egenskaper

Egenskaper som engagemang, flexibilitet och god samarbetsförmåga värdesätts samt intresse för utvecklingsarbete.

Tillbaka till Lediga tjänster