en bild

Underläkare sökes till Praktikertjänst Psykiatri

Information om arbetsplatsen

I Rinkeby ligger sektionen för intensiv allmänpsykiatri, psykosmottagning samt akut- och jourverksamhet. Denna tjänst är placerad i Sektionen för Intensiv Allmänpsykiatri, SIA-teamet.

SIA-teamets uppdrag är att erbjuda en intensifierad och flexibel vård för allmänpsykiatriska patienter med hög grad av komplexitet i sjukdomsbilden. Detta innefattar att patienterna oftast har en eller flera diagnoser inom neuropsykiatriska tillstånd, svår affektiv sjukdom och/eller personlighetssyndrom. Ofta behövs flera behandlingstillfällen per vecka, både på och utanför mottagningen. Generellt är vårdprogram och riktlinjer framtagna för grupper med lägre grad av komplexitet än de vi arbetar med. Det gör att vi behöver ha en hög grad av pragmatiskt förhållningssätt med utgångspunkt i en tydlig vårdstruktur med tydliga individuella mål och återkommande utvärderingar av behandlingsinriktning och effektivitet. Teamarbete är grunden för vården i SIA. Vi arbetar med intensifierade insatser enligt F-ACT (flexibel assertive community treatment). I teamet arbetar psykologer, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeut, hälsopedagog, socionom, case manager samt fysioterapeut. Det är alltid flera behandlare inkopplade på varje patient. Utöver teampatientarbetet möts behandlarna på teamkonferenser, månatliga utvecklingsmöten och i SIA:s egna kontinuerliga seminarieserie. Vi har färre patienter per behandlare för att kunna erbjuda en mer tät och intensiv kontakt.

Adress:
Rinkebysvängen 70 A, 4 tr, Spånga

Arbetsuppgifter

Som underläkare hos oss kommer du att få möjlighet att lära dig psykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete från grunden under handledning av överläkare på enheten. Underläkarens vanliga arbetsuppgifter innefattar läkemedelsuppföljningar, receptförnyelser, arbete med årliga hälsokontroller samt basutredningar. Du deltar även i teamkonferenser där du bidrar konsultativt kring vårdplanering och rehabplanering i olika patientärenden. I tjänsten ingår även jourberedskap dagtid på mottagningen på rullande schema.

Inom verksamheten finns möjlighet till ST-tjänstgöring.

Kvalifikationer

Läkarlegitimation ett krav. Genuint intresse för arbete inom psykiatri.

Personliga egenskaper

Egenskaper som nyfikenhet, flexibilitet och god samarbetsförmåga värdesätts.

Tillbaka till Lediga tjänster