en bild

Psykoterapeut till nystartade Kvarnholmens VC

Information om arbetsplatsen

Kvarnholmens Vårdcentral öppnade april 2019 i nya fräscha lokaler och har haft en snabb positiv tillväxt. På mottagningen jobbar tre läkare, en distriktssköterska, en sjuksköterska, två undersköterskor och en terapeut. Vi kommer successivt utöka antal medarbetare efter tillväxt. Vi har ett eget lab och samarbete med en närliggande rehab mottagning. Till våren 2020 planerar vi start av vår BVC-verksamhet. Vi tänker oss en snabb utökning av vårt psykosociala team. Vi är under kontinuerlig utveckling där du som medarbetare kan vara med och påverka.

Hos oss får du en familjär arbetsplats med högt i tak, snabba beslutsvägar, mycket eget ansvar och ett gott samarbete mellan alla yrkeskategorier. Alltid med patientens bästa i fokus. Vi är redan ett bra sammansvetsat team. Alla medarbetare månar om varandra, bidrar till en god arbetsmiljö och hjälps åt med de varierande arbetsuppgifterna.

Kvarnholmens vårdcentral ligger centralt i Nacka och ingår i Praktikertjänst AB. De tre läkarna på enheten driver och ansvarar gemensamt för verksamheten, men med Praktikertjänst som stöd.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Kvarnholmsvägen 92, Nacka

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår strukturerad kartläggning, självständiga diagnostiska bedömningar, kortare samtalskontakter och terapeutiska insatser enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Uppföljning och utvärdering samt remittera till andra verksamheter när patienten behöver annat stöd eller behandling.

Vi försöker arbeta med tidiga insatser för att motverka och förebygga sjukskrivning. Vi jobbar utifrån ett helhetsperspektiv - främja hälsofaktorer och långsiktigt mål med sund funktionsförmåga. Våra stora patientgrupper är personer med stressrelaterade besvär, kriser, ångest, sömnstörning, depressioner och utmattning.

Hos oss får du möjlighet att jobba i ett tight tvärprofessionellt team. Alla våra patienter är listade på en namngiven läkare. Ger både tydligt och nära samarbete med patientens ansvarige läkare.

Vi använder journalsystemet Take Care samt erbjuder vård via vår digitala plattform Praktikertjänst24. Du som psykoterapeut eller psykolog har således möjlighet att utifrån intresse använda detta verktyg som komplement till ett traditionellt arbetssätt.

Kvalifikationer

Legitimerad psykoterapeut eller legitimerad psykolog. Gärna med några års praktisk erfarenhet. Extra meriterande med erfarenhet av arbete inom primärvård och/eller psykiatri. Arbetet ställer krav på förmåga till självständiga bedömningar, intresse för att vara del i den diagnostiska processen samt flexibel praktisk tillämpning baserad på evidens och klinisk erfarenhet. Även meriterande om du är vidareutbildad inom KBT. Finns intresse för arbete med gruppinterventioner eller andra arbetssätt stöttar vi naturligtvis sådana initiativ.

Personliga egenskaper

Du är flexibel, självständig, initiativtagande, noggrann, strukturerad och känner dig trygg i din yrkesroll. Du har god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. Du vill arbeta för god patientvård samt verksamhetens, arbetsgruppens och din egen personliga utveckling. Du har lätt för att skapa bra möten med såväl patienter som kollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillbaka till Lediga tjänster