en bild

Överläkare på psykosmottagning i Danderyd sökes

Information om arbetsplatsen

Danderyds Psykosmottagning är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till personer över 18 år som har en psykossjukdom och/eller neuropsykiatrisk diagnos och är bosatta i Danderyd eller Vaxholms kommun. Lotsa (team för nyinsjuknande i psykos) är en öppenvårdsmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18-45 år, som för första gången får psykotiska symptom.
I vårt team finns Case Manager, kurator, läkare, medicinsk sekreterare, psykolog och sjuksköterska. Enheten erbjuder öppenvårdskontakt och vid behov inläggning på Praktikertjänst heldygnsvård.
Våra två mottagningar har ett tätt samarbete och du kan med fördel arbeta i båda teamen.
Vi arbetar i team och det är av stor vikt att du gillar att samarbeta både med övrig personal, patienter och deras anhöriga.
Vi har en hög tillgänglighet, ett flexibelt arbetssätt och nära samarbete med heldygnsvården som är belägen på Danderyds sjukhus.

Se arbetsplatsen på en karta (öppnas i nytt fönster)

Adress:
Fotledsvägen 5, Danderyds sjukh, Danderyd

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av psykiatrisk bedömning, diagnostik, behandling, delta i utredningar och behandling samt delta i utvecklingsarbetet på mottagningarna.
Arbetet innebär i hög grad självständigt arbete men även arbete i team med övriga kollegor som psykologer, skötare, arbetsterapeut, kuratorer och sjuksköterskor.
Som specialistläkare är din tjänstgöring förlagd till dagtid vardagar på öppenvårdsmottagning. Det finns även möjlighet att gå jour på våra slutenvårdsavdelningar om du önskar det.
Utåtriktat arbete förekommer och du förväntas delta i förbättrings- och utvecklingsarbete. Vi samverkar med sjukvård, arbetsförmedling, skola, sociala nätverk, socialtjänst med flera.
Vi erbjuder dig möjlighet att vara med och utveckla vår befintliga verksamhet. I ryggen har du både Praktikertjänstkoncernens stordriftsfördelar och den mindre verksamhetens patientnära kontakt och engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med patienter med psykossjukdomar.

Personliga egenskaper

Du ska vara intresserad av att arbeta med människor och ha en vilja att samverka utifrån ett patientperspektiv för att förbättra den psykiatriska vården.
God samarbetsförmåga, gott bemötande, ansvarstagande och flexibilitet är centralt. Att gilla att arbeta i team är ett måste.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillbaka till Lediga tjänster