en bild

Kurator Praktikertjänst psykiatri Lidingö

Information om arbetsplatsen

Praktikertjänst Psykiatri Lidingö är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som erbjuder specialistpsykiatrisk utredning och behandling för personer över 18 år. Vi söker nu en kurator till vår mottagning som ligger centralt på Lidingö, precis vid Lidingöbron och nära allmänna kommunikationer. Hos oss arbetar olika yrkeskategorier enskilt och i team. Vi som arbetar här är psykiatriker, ST-läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, arbetsterapeut, fysioterapeut, administratörer, medicinska sekreterare samt enhetschef.

Adress:
Stjärnvägen 2, nb, Lidingö

Arbetsuppgifter

Som kurator bidrar du med en psykosocial helhetssyn på patientens problematik. En central del av arbetet utgörs av stödjande samtal av olika slag, allt från social rådgivning och motivationsarbete till krissamtal. En viktig uppgift för dig som kurator är att kunna bistå med sociala åtgärder som att informera och lotsa patienter till adekvata hjälpinsatser i samhällssystemet, ekonomisk och juridisk vägledning, anhörigstöd samt samordning av planering och rehabilitering. Du kommer också att vara kollegor behjälpliga med att hitta rätt samhällskontakt och ibland att skriva intyg av psykosocial karaktär.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna med tidigare erfarenhet av arbete som kurator och inom socialtjänst. Vi ser gärna att du har någon typ av vidareutbildning, till exempel grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). För tjänsten krävs att du har goda språkkunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av journalsystemet TakeCare.

Personliga egenskaper

Du som söker tjänsten tycker om att arbeta både självständigt och i team och har förmåga att planera ditt arbete. Du trivs med patientgruppen och visar både patienter och kollegor gott bemötande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillbaka till Lediga tjänster