en bild

Diabetessjuksköterska med egen mottagning

Information om arbetsplatsen

Sundets läkargrupp i Bjärred är en stor vårdcentral belägen mitt i Bjärred och drivs i privat regi via Praktikertjänst. Vi är en stor vårdcentral med ca 12100 listade patienter. Här finns alla professioner som ingår i Vårdval Primärvård, Region Skåne, totalt är vi ca 50 anställda.
Vi har haft ett stort fokus på diabetes vilket har resulterat i mycket god kvalitét hos våra Diabetiker. I dagsläget har >75% av våra Typ 2 Diabetiker, <52 i HbA1c.

Vår nuvarande Diabetessjuksköterska skall läsa till Distriktssjuköterska. Under tiden behöver vi någon som kan fortsätta hennes goda arbete för att sedan bli en del av Diabetesteamet. På vårdcentralen jobbar vi gemensamt med utveckling av vår verksamhet. Vi erbjuder dig en attraktiv arbetsplats med eget ansvar, goda möjlighet till utveckling och trivsam arbetsmiljö tillsammans med trevliga kollegor. Som anställd inom Praktikertjänst har du 5000kr i friskvårdsbidrag varje år.

Adress:
Vikingavägen 1, Bjärred

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
- Följa Socialstyrelsen riktlinjer inom Diabetesvården.
- Tillsammans med patienten arbeta hälsofrämjande.
- Organisera och driva kvalitetsarbetet och utvecklingen av Diabetesmottagningen.
- Tillsammans med våra läkare verka för att bibehålla de goda resultaten samt vara med och utveckla vårt arbete med prediabetikerna där det finns stor utvecklingspotential.
- Arbetet sker på många olika sätt med till exempel mottagningsbesök, telefonrådgivning, möjlighet till digital kontakt. Du samverkar också med andra professioner på vårdcentralen.
- Vi använder Medrave samt NDR som verktyg i vårt kvalitetsarbete.
- Stödjande funktion till övriga yrkeskategorier på vårdcentralen inom Diabetesfältet.
- Löpande uppdatera samtliga yrkeskategorier i utvecklingen inom diabetesområdet och ansvara för införandet av nya rutiner och metoder.

Kvalifikationer

Distriktsköterskeexamen och eller Sjuksköterskeexamen med specialistutbildning inom Diabetesvård, minst 7,5P. Vana av att arbeta med digitala verktyg samt Medrave och NDR är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande, positiv, trygg och ansvarstagande i din yrkesroll. Flexibel till arbetsuppgifter som är omväxlande och varierande. Du jobbar både självständigt och pedagogiskt i samarbetet med kollegor och andra yrkesgrupper. Du tycker om att ha personlig kontakt med dina patienter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Arbetstiden kan diskuteras.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2021-06-30

Information om tjänsten lämnas av

Åsa Lihammar

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: asa.lihammar@ptj.se