en bild

HR-generalist till Praktikertjänst

Information om arbetsplatsen

Nu söker Praktikertjänst en medarbetare till funktionen HR-Direkt som bistår cheferna i varierande frågeställningar inom HR. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i ljusa, trevliga och moderna lokaler centralt i Stockholm.

Adress:
Adolf Fredriks kyrkogata 9, Stockholm

Arbetsuppgifter

HR-Direkt ingår i Praktikertjänsts HR-sektion och innebär att du är den första viktiga kontakten och stödet inom HR för bolagets anslutna chefer. Ditt uppdrag är att på ett pedagogiskt och konsultativt sätt hantera inkommande personalrelaterade frågor via telefon och mail som sedan administreras i bolagets ärendehanteringssystem. Du kommer att ingå i ett härligt team som består av tre HR-generalister i HR-Direkt och åtta HR-specialister.

Exempel på frågor och områden som kommer in till HR-Direkt:
– Ledigheter, permission, tjänstledighet, semester
– Lönesättning, lönerevision
– Uppsägningstider och frågor om uppsägningar
– Rehab och sjukskrivningar
– Olika anställningsformer och anställningsförfarande
– Frågor kring kollektivavtal och lokala avtal och riktlinjer
– Uppdatering av information på intranätet som rör HR

Företaget innehar bred kunskap inom HR-området. Du bidrar till att fastställda policys, riktlinjer, lagar och avtal följs och säkerställer att frågeställningar besvaras på ett kompetent och serviceinriktat sätt samt att återkoppling sker till berörda frågeställare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med personalvetarexamen eller motsvarande och som har ett stort intresse för arbetsrätt. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter och om du har erfarenhet av att läsa och tolka kollektivavtal eller arbetat med lönerevision är det meriterande.
Information kommunicerar du enkelt och tydligt både på svenska och på engelska. Vidare har du goda kunskaper i MS Office.

Personliga egenskaper

Praktikertjänst har en hög kundnöjdhet och strävar alltid efter förbättring. Därför kräver rollen en mycket god servicemedvetenhet. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av något servicerelaterat yrke.
För att bli framgångsrik i rollen som HR-generalist så tror vi att du är engagerad och trivs med att ta ansvar samt att du har god samarbets- och prioriteringsförmåga. Det krävs en personlig mognad som gör att du är förtroendeingivande och trygg i dig själv samt att du har en förmåga att kunna arbeta strukturerat och självständigt.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Intervjuer sker löpande varför tjänsten kan komma tillsättas innan sista anställningsdagen.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
38,25 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2021-10-03

Information om tjänsten lämnas av

Eva Nilsson

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Mottages via: Webbformulär