en bild

INFORMATIONSSÄKERHETSSPECIALIST

Information om arbetsplatsen

Vill du vara med på en lärorik resa inom liv och hälsa? Nu finns chansen att bidra i rollen som Informationssäkerhetsspecialist hos Praktikertjänst, vårdorganisationen med Sveriges nöjdaste patienter. Här får du jobba med intressanta frågor utan byråkrati och vara med på en digitaliseringsresa av vården i Sverige. Om detta låter lockande så sök rollen som Informationssäkerhetsspecialist här och nu.

Adress:
Adolf Fredriks kyrkogata 9, Stockholm

Arbetsuppgifter

Som Informationssäkerhetsspecialist hos Praktikertjänst har du en bred roll med många kontaktytor. Du rapporterar direkt till CIO. Din vardag är varierad och består av både operativt och strategiskt arbete inom informationssäkerhet, IT och dataskydd. Du ansvarar bland annat för att analysera, värdera hot och sårbarheter, kravställa och kommunicera informationssäkerhetskrav relaterat till olika plattformar och tjänster. Detta är en central roll och du är omgiven av skickliga kollegor att bolla olika frågor med. Här utlovas glädje och skratt då vi har roligt tillsammans på jobbet.

Några delar som ingår:

- Leda Praktikertjänsts informationssäkerhetsarbete
- Ta fram styrande och stödjande dokument inom området.
- Hantera informationssäkerhetsincidenter
- Utbilda medarbetare och bidra till att bygga säkerhetskultur
- Stödja och vara rådgivare till chefer och medarbetare inom koncernen
- Kravställning och uppföljning mot leverantörer
- Utföra intern revision, upprätta handlingsplaner och följa upp dessa
- Omvärldsbevakning

Kvalifikationer

- God kunskap i olika regelverk och standarder såsom GDPR och ISO/IEC 27001
- Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
- Gärna kompetens från Hälso – och sjukvård och Tandvård
- Förmåga att omsätta regelverk och krav till enkla instruktioner, det ska vara lätt för våra verksamheter att göra rätt.
- En god presentationsteknik
- Certifieringar inom området uppskattas, som exempelvis CISSP eller liknande

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som Informationssäkerhetsspecialist hos Praktikertjänst ser vi att du är en inlyssnande person som är lyhörd för andra och kan rikta din kommunikation. Du är strukturerad men prestigelös och kan hantera olika arbetsuppgifter parallellt och prioritera utefter vad som är viktigast här och nu. Detta gäller både internt och ute i verksamheterna. Vidare kan du parera mellan operativt och strategiskt arbete samt utifrån plötsliga förändringar.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Rekrytering sker via Wise:
https://www.wiseit.se/lediga-tjanster/1712885-informationssakerhetsspecialist-till-praktikertjanst/

Heltidsmått på Praktikertjänst är 38,25h/vecka.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
38,25 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2022-05-31

Information om tjänsten lämnas av

Linda Ortbrink

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: jenny.persson@ptj.se