en bild

IT säkerhetsspecialist till Praktikertjänst

Information om arbetsplatsen

Vill du vara med på en lärorik resa inom liv och hälsa? Nu finns chansen att bidra i rollen som IT-Säkerhetspecialist hos Praktikertjänst, vårdorganisationen med Sveriges nöjdaste patienter. Här får du möjlighet att vara med på en digitaliseringsresa av vården i Sverige och bidra med din expertis. Passa på att söka till rollen som IT-Säkerhetspecialist redan idag.

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 6 700.

Adress:
Adolf Fredriks kyrkogata 9, Stockholm

Arbetsuppgifter

Som IT-Säkerhetspecialist hos Praktikertjänst ansvarar du för det operativa IT-säkerhetsarbetet och säkerställer att vi har teknik och arbetssätt för att upprätthålla IT-säkerheten. Du driver säkerhetsfrågorna proaktivt för att möta både nuvarande behov och framtidens. Arbetsuppgifterna är varierande och består främst av operativt arbete men även en del med strategisk inriktning.

Rollen ingår i IT:s driftorganisation och du rapporterar till chef för IT-Drift. Vidare innebär rollen ett nära samarbete med övriga i driftorganisationen och roller som Informationssäkerhetsspecialist och Personuppgiftsansvarige (DPO).

Några exempel på rollens innehåll:
• Prioritera, styra och samordna säkerhetsarbetet så att vi följer regelverk samt fastställda rutiner.
• Upprätta och följa upp handlingsplaner.
• Sätta upp, styra och samordna en SOC-funktion.
• Agera vid incidenter.
• Upprätta rutiner och handha inkommande IT-säkerhetsrelaterade förfrågningar från övrig organisation.
• Ombesörja kompetenshöjande åtgärder genom utbildningar, kompetensspridning mm inom IT och inom PTJ.
• Omvärldsbevakning

Kvalifikationer

• Relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet
• Flertalet års erfarenhet inom området
• Kunna kommunicera tydligt och enkelt i både tal och skrift
• Kunskap och erfarenhet av de vanligaste standarderna och ramverken t.ex. ISO/IEC 27001 och GDPR
• Ett flexibelt förhållningssätt till de olika arbetsuppgifterna

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som IT-Säkerhetspecialist hos Praktikertjänst ser vi att du är en ansvarstagande, pragmatisk och lösningsorienterad person. Du har förmåga att omsätta regelverk och krav till enkla instruktioner då det ska vara lätt för våra verksamheter att göra rätt. Andra egenskaper som är viktiga att ha med sig är att driva på för att ta saker i mål och att kunna anpassa dialog efter situation. Du beskriver dig även som ordningsam och strukturerad.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Ortbrink på linda.ortbrink@wiseit.se.

Du ansöker till tjänsten här:
https://www.wiseit.se/lediga-tjanster/1751873-it-sakerhetsspecialist-till-praktikertjanst/

Heltidsmått på kontoret är 38,25h/vecka.

Anställningsform:
Tillsvidare med provanställning
Arbetstid per vecka:
38,25 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2022-05-31

Information om tjänsten lämnas av

Linda Ortbrink

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: linda.ortbrink@wiseit.se