en bild

Allmäntandläkare till Fårösund, Gotland - att växa som tandläkare

Bild

Information om arbetsplatsen

Tandhälsan Fårösund är en personlig, ljus och trivsam klinik på Gotlands nordliga spets. På andra sidan sundet ligger Fårö, paradiset inte bara på sommaren. Fårösund samhälle har ca 800 invånare och omges av lantbruksbygd och fina naturområden. Förskola och skola upp till årskurs 9 finns. Fem mil söderut ligger kulturstaden Visby med stadens alla möjligheter.

Vi som arbetar på Tandhälsan Fårösund är tandläkare Peter Stade och tandsköterskorna Kristin Pettersson och Annsofi Hansson. Vi har två komplett utrustade behandlingsrum. Utrymme finns för att utrusta fler då efterfrågan av våra tjänster är stort. Vi har idag närmare 1800 aktiva patienter från hela Gotland i vårt journalsystem Frenda.

Kliniken har haft Praktikertjänst som arbetsgivare sedan 2008 då jag tog över den folktandvårdsklinik jag hade arbetat för sedan 2000. Att byta regi gav en ökad frihet att få bestämma över min arbetsdag, utrustning, material, lönen, välja medarbetare, fortbildning med mera, vilket är värt så mycket. Men med det följer ett stort ansvar också, vilket i sin tur faktiskt är stimulerande. Jag bor själv i Visby och pendlar med buss dagligen och utför då nödvändig administration som en del av min arbetstid.

Min långsiktiga plan är att under de kommande tre åren ha en eller kanske två assistenstandläkare som, när det finns en mognad att stå på egna ben, kan ta över utan annan kostnad än det egna engagemanget. Har du redan god klinisk och arbetsledarerfarenhet tidigare övertagande diskuteras.

 

Arbetsuppgifter

Såsom allmäntandläkare hos oss har du hela den odontologiska paletten att arbete med, naturligtvis efter kompetens. Att fortbilda sig inom yrket är en självklarhet, där både Praktikertjänst och Tandläkarförbundet har många kurser att erbjuda och som Tandhälsan Fårösund uppmuntrar till att gå.

Vår verksamhet har en ambition i att öka våra patienters odontologiska kunnande vilket ställer krav på oss att vara goda pedagoger och lyhörda för patienternas önskemål om långsiktighet i våra patientbehandlingar. Klinikens motto är Omtänksamhet.

 

 Kvalifikationer

En svensk tandläkarexamen och legitimation krävs liksom mycket goda kunskaper i svenska eftersom vi är ett kunskapsförmedlande företag. Din personliga läggning är också viktig för oss.

Odontologisk erfarenhet är naturligtvis bra men kommer du som nyligen examinerad tandläkare är vi beredda på att ge dig god handledning via ett individuellt utformat introduktionsprogram.

 

 Personliga egenskaper

Att skapa goda relationer och vara lyhörd i kontakten med medarbetare och patienter är mycket viktigt. Tydlighet i kommunikation och öppenhet för att kunna ge och ta emot synpunkter är också egenskaper som värdesätts, liksom nyfikenheten i arbetet.

Har du intresse för kultur i olika former är det stimulerande även för arbetsplatsen.

 

Övrig information

Arbetets omfattning och förläggning anpassas efter personliga önskemål och klinikens behov. En god arbetsmiljö har hög prioritet.

Tjänsten kan också sökas i kombination med en halvtid på Folktandvården Slite. Den tjänsten söks separat Lediga jobb - Region Gotland.

Vi kommer vara behjälpliga med bostad. 

Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Det finns så mycket mer att berätta och frågor du har att ställa. Kom in med din ansökan så kan vi närma oss varandra och se möjligheterna. 

Jag kan lämna referenser från Praktikertjänsts utbildningschef Anders Jonsson och Folktandvården Gotlands tandvårdschef tillika verksamhetschef för specialistenheten Mun och Käkcentrum, Göran Gynther.


Tillbaka till lediga tjänster

Övrig information

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Arbetstid per vecka:
Heltid/Deltid (50-100%)
Tillträdesdatum:
2023-09-01
Sista ansökningsdag:
2023-05-31

Kontakt

Peter Stade

Ansök

Ansök