en bild

Psykolog, psykoterapeut alt kurator, vikariat

Information om arbetsplatsen

Vårdcentralen Stadsfjärden är en av de största vårdcentralerna i Sörmland, belägen i Nyköpings attraktiva hamnkvarter och drivs i privat regi via Praktikertjänst sedan 2010. Vi är ca 85 medarbetare i 13 olika yrkeskategorier.

Vår vision är "morgondagens primärvård redan idag" vilket innebär att vi utvecklar verksamheten kontinuerligt utifrån vårt uppdrag från Region Sörmland och vår listade befolkning. Just nu är vårt fokus att utveckla verksamheten utifrån modellerna integrerad primärvård och integrerad beteendehälsa (IBH). Parallellt fortsätter vår utveckling av den digifysiska vården och vi hanterar allt fler av våra patientkontakter genom chatt och videosamtal via MittPTJ. Syftet med utvecklingsarbetet är att ge vård av god kvalitét i medicinsk rimlig tid och ge en god kontinuitet till våra patienter samtidigt som vi arbetar för att främja en hållbar arbetsmiljö. Vi vill också skapa en gemensam samsyn mellan olika yrkesgrupper och använda våra resurser på ett effektivt sätt.

Adress:
Gästabudsvägen 6, Nyköping

Arbetsuppgifter

Som psykologisk behandlare på vårdcentralen arbetar du integrerat i team med läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter och övrig personal. Vi arbetar enligt IBH-modellen med korta väntetider för bedömning. Det innebär också att vi kontinuerligt anpassar vårdutbudet utifrån populationens behov i relation till våra resurser. Förutom psykologisk bedömning ingår korta, fokuserade insatser och enstaka längre psykoterapier utifrån KBT. Behandling sker individuellt och i grupp. Som psykologisk behandlare på vårdcentralen har du även en central roll och bidrar med uppskattad kunskap till hela arbetsplatsen där du finns till hands för kortare konsultationer, vägledning och frågor från övriga yrkeskategorier i gemensamma patientärenden. Vi arbetar digifysiskt vilket innebär att det både finns möjlighet till fysiska och digitala besök på vårdcentralen.

På vårdcentralen arbetar en psykolog samt två kuratorer med steg 1-utbildning i KBT och två psykoterapeuter.

Kvalifikationer

- Legitimerad psykolog med inriktning KBT, legitimerad psykoterapeut eller kurator med steg1 utbildning
-Minst tre års erfarenhet av psykologiskt behandlingsarbete
-God datorvana och intresse för att arbeta digifysiskt
-Erfarenhet av ett konsultativt förhållningssätt
-Mycket god svenska och engelska i tal och i skrift

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är flexibel, tycker om att ta ansvar, tycker om att lära dig och är noggrann. Du har intresse för att arbeta i välfungerande och effektiva team. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Praktikertjänst AB

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 7 100 medarbetare.

Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Om du är intresserad av tjänsten är du välkommen med din ansökan redan idag, rekryteringen pågår löpande under annonseringstiden och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens slut.

Vikariatet är aktuellt under en period av föräldraledighet och tiden för anställning kan justeras om förutsättningar ändras.

Anställningsform:
Vikariat
Varaktighet:
2024-08-31
Arbetstid per vecka:
40 timmar
Tillträdesdatum:
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag:
2023-05-31

Information om tjänsten lämnas av

Björn Hallström, verksamhetschef

Besök arbetsplatsens webbplats

Ansökan

Genom att söka tjänsten samtycker jag till att mina personuppgifter får behandlas i rekryteringssyfte

Hantering av personuppgifter

När du valt att söka en tjänst hos Praktikertjänst kommer vi som personuppgiftsansvarig att behandla dina personuppgifter på följande sätt: Genom att söka en ledig tjänst på Praktikertjänst behöver du lämna dina personuppgifter. Dessa används endast i rekryteringssyfte för den tjänst du söker. Praktikertjänstkoncernen som personuppgiftsansvarig ansvarar för att dina personuppgifter hanteras korrekt utifrån gällande Dataskyddslagstiftning. I de fall vi samarbetar med rekryterings- och bemanningsföretag så framgår det i annonsen och dina personuppgifter kommer i dessa fall även dem tillhanda. Utöver de personuppgifter du valt att lämna kan andra personuppgifter komma att efterfrågas under rekryteringsprocessen, exempelvis i form av referenser, intervjunoteringar eller betyg. Praktikertjänst sparar dina personuppgifter kopplat till rekryteringsprocessen upp till två år efter avslutad rekrytering. Du har rätt att när som helst ta reda på vilka uppgifter vi har om dig. Misstänker du att vi har felaktiga personuppgifter registrerade kan du när som helst kontakta ansvariga för rekryteringen och be om att uppgifterna korrigeras eller tas bort. Detta gör du enklast genom att maila direkt till ansvarig rekryterare. Anser du att Praktikertjänst hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsinspektionen.

Skickas till: bjorn.hallstrom@ptj.se