en bild

Delägare och verksamhetschef till Båstad-Bjäre Läkarpraktik

Bild

Vill du vara med och leda Skånes bästa vårdcentral? Nu söker Praktikertjänst en delägare och verksamhetschef till Båstad-Bjäre Läkarpraktik

Information om arbetsplatsen

Båstad-Bjäre Läkarpraktik i skånska Grevie har under de senaste åren placerat sig högt i SKR:s årliga undersökning Nationell patientenkät primärvård. I år landade verksamheten på plats ett i Skåne och på plats sex i riket. För andra året i rad är mottagningen även nominerad till Skåne bästa vårdcentral, en årlig utmärkelse som tilldelas de tre vårdcentraler som visar bäst resultat inom ett antal kriterier, däribland patientomdömen i just den nationella patientenkäten.

Båstad-Bjäre Läkarpraktik är en vårdcentral med 5 200 listade patienter och ligger i Grevie på Bjärehalvön, mellan Båstad och Ängelholm. Vårdcentralen är lättillgänglig med goda parkerings- och kommunikationsmöjligheter för både patienter och medarbetare.

Verksamheten genomsyras av samarbete och kontinuitet. Alla medarbetare tar tillsammans stort ansvar för den gemensamma arbetsplatsen och alla patienter. Antal anställda uppgår till 15, varav tre är specialister i allmänmedicin.

 

Är du specialist i allmänmedicin? Vill du axla ett större ansvar?

Vi söker dig som är utbildad specialist i allmänmedicin, har några års erfarenhet av arbete på vårdcentral och som förstår primärvårdens spelregler och utveckling. Du är trygg i din yrkesroll, trivs med utmaningar och innovation samt väljer att se möjligheter snarare än hinder. Vi värdesätter laganda och förmågan och viljan att ta egna initiativ med stort ansvar för helheter i fokus. Vidare har du ett driv och vill vara med och utveckla verksamheten och vara del av ett härligt team med bra sammanhållning och laganda.

Rollen innebär ett delat praktik- och delägaransvar tillsammans med två specialister i allmänmedicin som arbetar kvar i verksamheten. Utöver läkarrollen kommer du även att bli delägare i Praktikertjänst samt verksamhetschef för vårdcentralen. Ledningen utgörs av delägargruppen som du ingår i.

Som verksamhetschef kombinerar du kliniskt arbete i verksamheten med att driva verksamheten enligt regionens riktlinjer och krav. I ditt uppdrag har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal med stöd av både ledningsgruppen och Praktikertjänst med resurser inom ekonomi, HR, juridik, kvalitet och marknadsföring.

Vad innebär det att vara delägare i Praktikertjänst?
Som delägare i Praktikertjänst får du ansvar för att tillsammans med andra delägare på mottagningen driva och utveckla verksamheten. Praktikertjänst har en unik ägarmodell där vi som utför vården också äger företaget. Strukturen borgar för hög kvalitet och service, vilket årligen bekräftas i mätningar från exempelvis SKL och svenskt kvalitetsindex. Vi är stolta över att ha Sveriges nöjdaste patienter.

Om Praktikertjänstmodellen

Praktikertjänst ägs och drivs av vårdprofessionen, däribland läkare och sjuksköterskor. Friheten är vårt DNA och bolaget bildades för mer än 60 år sedan med ett enda syfte – att ge mer tid för vård.

Ägarmodellen bygger på tillit och ger varje verksamhet möjlighet att själv bestämma över exempelvis arbetssätt, arbetstider och utbildning.

Praktikertjänst erbjuder hälso- och sjukvård i 20 av 21 regioner och primärvård i 16 av dessa. Varje klinik drivs lokalt av en eller flera delägare som sätter sin egen prägel och sitt eget koncept på driften.

Kontakt och frågor

Om du vill veta mer om verksamheten eller har frågor om den specifika tjänsten, kontakta affärsutvecklare Kalle Sandberg, kalle.sandberg@ptj.se eller 0707-893 971
Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Arbetstid per vecka:
Heltid (100%)
Tillträdesdatum:
Maj 2025
Sista ansökningsdag:
2024-08-31

Kontakt

Kalle Sandberg

Ansök

Ansök