en bild

PTP-psykolog

Information om arbetsplatsen

Hälsobrunnens vårdcentral är en del av Praktikertjänst och centralt belägen i Ulricehamn med ca 13 000 listade patienter och 42 anställda. Vårdcentralen består av läkar- och sköterskemottagning, barnavårdscentral, rehabmottagning samt en mottagning för psykisk hälsa. 

I teamet för psykisk hälsa arbetar en psykolog, en arbetsterapeut med steg 1-utbildning i KBT, som också har rollen som vårdsamordnade och rehabkoordinator, en arbetsterapeut som arbetar med stresshantering samt en sjuksköterska som har medicinuppföljningsansvar. Vi har ett tätt samarbete med övriga yrkeskategorier på mottagningen kring våra gemensamma ärenden. 

Hälsobrunnens vårdcentral ingår i PTP-programmet för Västra Götalandsregionen.  

 

Arbetsuppgifter 

Som PTP-psykolog kommer du att få träffa en variation av patienter som söker för; depression, ångesttillstånd, utmattningssyndrom, kris, smärtproblematik, komplicerade sorgereaktioner och sömnsvårigheter. 

Du kommer att göra diagnostiska bedömningar för att ta beslut om vilken vårdnivå patienten tillhör och vilken insats som bör erbjudas. Du kommer att screena för neuropsykiatriska tillstånd och skriva remisser till psykiatrin. Det psykologiska behandlingsarbetet på mottagningen består av psykoedukativa insatser och korttidsterapier. Vissa behandlingskontakter kan ske digitalt. Du kommer att ha en rådgivande roll gentemot föräldrar till patienter, vårdgrannar samt andra yrkeskategorier på vårdcentralen. Under kommande år hoppas vi kunna starta upp gruppbehandling för våra patienter. 

Teamet för psykisk hälsa står i ständig utveckling för att förbättra vårt arbete för att så många som möjligt av våra listade patienter som behöver ska få hjälp, samtidigt som vi vill hålla en hög kvalité på de insatser vi erbjuder. En del av arbetet kan således bli att se över våra rutiner, utvärdera insatser och komma med förbättringsförslag som sedan implementeras.  

 

Kvalifikationer

Erlagd psykologexamen. 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av primärvårdsarbete gällande patienter med psykisk ohälsa, med KBT som teoretisk grund i behandlingsarbetet. Är det någon inriktning inom KBT som intresserar dig särskilt? Även om vi arbetar i team är arbetet till stor del självständigt vilket ställer krav på en ansvarstagande förmåga, att kunna ta initiativ och ha god struktur på sitt arbete. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet då god samarbetsförmåga är viktigt på vår arbetsplats.   

Hela arbetsplatsen kommer att vara införstådd med vad det innebär att ta emot en PTP-psykolog och vi ser fram emot att få en ny medarbete till vårt team! 

 

Övrig information

Vänta inte med att skicka in din ansökan då intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. 


Tillbaka till Lediga tjänster

Övrig information

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Arbetstid per vecka:
Heltid (100%)
Tillträdesdatum:
Från och med 2024-03-01
Sista ansökningsdag:
2024-01-31

Kontakt

Cecilia Modig, leg. psykolog

Ansök

Ansök