Kategorier för sidan Karriär

Första spadtaget mot framtiden

På Kvarnholmen söder om Stockholm etableras en ny stadsdel i de gamla industrikvarteren. Därför slår även en ny, Praktikertjänst-driven, vårdcentral upp portarna.

Lasse Wilhelmsson har mycket att göra. Han är specialist inom allmänmedicin och verksamhetschef på Kvarnholmens vårdcentral som just nu ser dagens ljus. Han har jobbat i Stockholmsområdet under de senaste sju åren, men gör sin debut inom Praktikertjänst. Tillsammans med Magnus Scheele från Sickla hälsocenter ska han nu försöka matcha vårdbehovet med lämpliga resurser på den eftertraktade ön vid Nacka.

- Det var fastighetsbolaget som kontaktade Praktikertjänst. De hörde i sin tur av sig till oss och frågade om vi ville driva vårdcentralen, säger han.

Lasse Wilhelmsson och Magnus Scheele är de två läkarna, och de driver verksamheten tillsammans med en distriktssköterska, två undersköterskor, en psykoterapeut och en sjuksköterska.

- Det är förstås omöjligt att estimera exakt hur utvecklingen kommer att se ut, men vi har en tydlig plan för hur verksamheten ska kunna växa när patientantalet blir större, säger Lasse Wilhelmsson.

Trots att Lasse Wilhelmsson har jobbat med vårdcentralen på fritiden i ett halvår känner han en stor trygghet i att Praktikertjänst står för kapitalrisken med etableringen. Från och med mars har han haft en lön.

- Det ska bli väldigt spännande, jag gillar verkligen upplägget. Man gör en del själv och får hjälp med saker som kan kännas krångliga. Jag och Magnus kan till exempel få hjälp med det administrativa kring löner, it och pensioner, och istället ägna oss åt saker som är mer givande, som patientkontakter och verksamhetsutveckling.

Ett viktigt verktyg i att effektivisera patientkontakterna och läkartiden är den nya tjänsten Praktikertjänst24, där patienten kan svara på frågor kring sitt ärende innan man bokar tid hos vårdcentralen. Därmed kan onödiga utflykter begränsas, samtidigt som läkarna slipper lägga tid på att samla in den mest grundläggande informationen vid varje patientmöte.

- Det finns 250 olika sökorsaker, och det blir en utmärkt plattform för att påbörja sitt vårdärende. Efter några frågor avgör vi om vi ska följa upp med telefon, videosamtal, läkarbesök eller sjukgymnast. Vi hoppas att det kommer att bli ett effektivare flöde, och jag ser mycket fram emot att jobba på det sättet, avslutar Lasse Wilhelmsson.

Blocks

Hitta din framtida mottagning

Just nu har vi flera mottagningar som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Lediga verksamheter