en bild
Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan tandläkare tandvård munhälsa

”Att hjälpa andra är min ego-boost”

Anna Fridman slipper gärna administration och det krångliga med att driva företag. Att vara en del av Praktikertjänst ger henne möjligheten att i stället satsa på det hon gillar mest – att hjälpa andra och volontär­arbeta med organisationen Operation Smile.

  • Text Amanda Hjelm
  • Foto Praktikertjänst

”Första gången jag kom i kontakt med volontärarbete av det här slaget var när jag pluggade. Jag såg ett program på tv, Oprah tror jag att det var, och kände direkt att det var något som jag ville göra. Jag tänkte att det verkligen skulle vara ett äventyr att få åka iväg och hjälpa utsatta människor. Första gången jag åkte var år 2011. Sedan dess har det blivit hela fem gånger. Numera försöker jag komma iväg en gång per år. Hade jag kunnat så hade jag åkt fler gånger.

För mig blir det en ekonomisk fråga eftersom jag ansvarar för en verksamhet inom Praktikertjänst. Tiden som jag är borta är kostsam eftersom mottagningen står stilla. Men det är definitivt värt det. Jag har hela tiden vetat om att det som jag gillar med det här yrket är hantverket och patienterna. Jag är inte så intresserad av administration eller att betala ut löner.

Därför är det perfekt att vara en del av Praktikertjänst och få central hjälp med det, så att jag kan fokusera på det jag tycker om i stället. Det känns väldigt trevligt att vara en del av ett större sammanhang där man kan ta del av varandras erfarenheter och hjälpa varandra. Jag skulle inte säga att det är mitt kall att hjälpa andra. För mig handlar det om att det ger mig så otroligt mycket när jag får chansen att åka iväg. Jag gör det lika mycket för min egen skull som för någon annans. Det kanske är lite egoistiskt när man tänker på det. Men jag tror att alla uppskattar att kunna hjälpa till, oavsett om det handlar om barn med gomspalt eller en äldre dam som behöver ta sig över gatan.

Alla har inte möjligheten att åka iväg till Afrika för att hjälpa till, men det har jag och det ger mig så mycket. Samtidigt som jag får chansen att göra en insats är det så roligt och stimulerande att få träffa andra människor, kollegor, kulturer och se nya länder.

Blocks

Hitta din framtida mottagning

Just nu har vi flera mottagningar som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Lediga verksamheter

PTJ Akademi

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!