en bild
Kategorier för sidan Karriär
Taggar för sidan tandläkare innovation

"Hoppa på tåget annars blir du omkörd"

Mikael Jansson kan uppfattas som tandläkarvärldens innovativa Oppfinnar-Jocke. Själv är han betydligt mer försynt när han pratar om sitt jobb med ny teknik. På sin praktik i Västerås har han till exempel en scanner och 3D-skrivare som gör att patienter kan få en ny krona på några timmar.

  • Text Amanda Hjelm
  • Foto Praktikertjänst

Praktikertjänst har hjälpt mig i min utveckling genom att de svarat upp när jag från början la fram min idé och ville investera i ny digital teknik. Jag såg att marknaden var redo och kände att jag behövde göra något åt min konkurrenssituation, samtidigt kände jag att det var en stor fördel i det långa loppet. Det går snabbare och jag sparar mycket tid, det är också pengar. Jag hade tjänat in mina investeringar av digital utrustning bara två år efter att jag köpte den.  

Det placerade mig i utvecklingens framkant. Jag brukar nu i efterhand provocera andra tandläkare lite genom att jämföra tandtekniken med hur långt utvecklingen inom mobiltelefoni kommit och säga:
”Nej, jag har ingen mobiltelefon, jag går och väntar på att rätt modell ska komma ut innan jag gör mitt val.” 
Mobiltelefoner har fungerat under åren och så är det med tekniken inom tändernas värld också, men det kommer alltid att ske en utveckling. Man behöver inte anamma digitaliseringen så fullt som jag gjort om man inte vill. Men gör man inget alls blir man lämnad kvar när alla andra avancerar. När jag ska ta avtryck brukar jag skämta med mina patienter och säga:
”Vill du att jag filmar eller vill du ha klet i munnen?” 
Svaret är ofta väldigt självklart.

Jag valde Praktikertjänst mycket på grund av enkelheten. Redan från början kändes det som ett säkert och tryggt koncept där jag inte behövde gå in med någon egen risk eller eget kapital. Praktikertjänst har alltid haft ett gott rykte om sig att kunna hålla ordning och reda. Det känner jag att vi fortfarande lever upp till. Jag kan fokusera på mina patienter i stället för att oroa mig för annat. Behöver jag gå en kurs eller få annan hjälp finns Praktikertjänst alltid till hands.

Jag har alltid varit nyfiken av mig och aldrig dömt ut nytänkande eller något oprövat. Samtidigt är jag noggrann och tycker kvalitet är väldigt viktigt. Som det ser ut i dag finns det nya arbetssätt och man måste vara förändringsbenägen för att hänga med i utvecklingen. 

3D-tekniken inom tandvård har utvecklats under lång tid och är nu användarvänlig. Denna teknik kommer att helt ta över. Det är dags att alla tandläkare accepterar det.

Blocks

Hitta din framtida mottagning

Just nu har vi flera mottagningar som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Lediga verksamheter

PTJ Akademi

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!