en bild
Kategorier för sidan Karriär

"Från första mötet till öppning tog det bara nio månader"

Mottagningen Stockholm Kids öppnade i mars 2017 med verksamhetschefen Josefine Jacobsson i spetsen. Hon hade erfarenhet från tidigare barnsjukhus och kände till slut att entreprenören i henne ville mer. Det enda som saknades var startkapitalet.

  • Text Redaktionen
  • Foto Praktikertjänst

Jag arbetar som verksamhetschef på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen Stockholm Kids. Vi erbjuder akut och planerad barnsjukvård samt första linjens psykiatri.

Jag har länge haft en idé och vision om en speciell sorts barn- och ungdomsmedicinsk mottagning som jag har velat förverkliga. Det enda jag saknat har varit startkapital. När jag läste på om Praktikertjänst såg jag en möjlighet att öppna min egen mottagning. Ungefär nio månader efter att jag första gången träffade representanter för företaget och presenterade min idé öppnade Stockholm Kids.

Att vi som leder verksamheterna och utför vården också är med och äger verksamheten är exakt det som krävs för att få den lönsam. Att ha Praktikertjänst i ryggen innebär dessutom både extern och intern trygghet.

Lyssna på Vårdfrågan

- I det här avsnittet pratar vi med läkaren och verksamhetschefen Sara Banegas på Ekerö vårdcentral utanför Stockholm, som bland annat skrivit en uppmärksammad debattartikel i Dagens nyheter. Det är ett spännande samtal om ledarskap i primärvården. Om att det går att behålla och rekrytera medarbetare genom individualiserade scheman och arbetsuppgifter. Det handlar också om vikten av fortbildning och att göra det man är bäst på – varken mer eller mindre och att medarbetare kan vara goda ambassadörer för verksamheten. Men också mycket mer! Är du chef eller ledare – eller vill påverka ledarskapet på din arbetsplats – är det här ett spännande avsnitt för dig.

Blocks

Hitta din framtida mottagning

Just nu har vi flera mottagningar som snart behöver en eller flera nya verksamhetschefer. Se vilken mottagning som kan passa dig.

Lediga verksamheter

PTJ Akademi

Utbildning och verksamhetsutveckling är prioriterade områden för Praktikertjänst. Vi erbjuder både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

 

Ta nästa steg!