Kategorier för sidan Guldhjärtat

Ingenting är omöjligt för Sara

Sara Warnquist är sjukgymnast och verksamhetschef på Hälsan Östertälje. Hon har nominerats till Guldhjärtat för ”sin förmåga att leda verksamheten likt en hjärna styr den mänskliga kroppen”.

Grattis! Hur känns det att vara nominerad?

Det känns jätteroligt! Jag hade ingen aning om vem jag blivit nominerad av eller nomineringsgrunden men nu när jag vet känns det extra kul. Jag blir glad och tackar för förtroendet.

Du har blivit nominerad av dina kollegor på Hälsan Östertälje, varför då?

Jag tror det är för att vi är ett bra gäng. Jag försöker engagera alla och möta mina medarbetare på deras villkor och önskemål. Det har till exempel resulterat i att våra terapeuter kan fokusera på det som de tycker är roligast, att ge vård. Och det mesta av allt administrativt arbete utförs av administratörer. Det gör det möjligt att kunna utvecklas och att alla känner sig sedda.

I nomineringen står det att du har en "ingenting är omöjligt"-attityd, var tror du att den kommer ifrån?

Det är en kul och bra beskrivning. Jag tycker att utmaningar är roliga och jag gillar att vara där jag kan göra bäst nytta. Att få saker att hända har alltid varit viktigt för mig och jag ber hellre om ursäkt än att be om lov.

Hur behåller du glädjen i jobbet?

För mig är det ganska enkelt eftersom det jag och mina medarbetare arbetar med varje dag är så oerhört viktigt. Vi hjälper människor att komma tillbaka till arbetet eller en mer normal vardag efter en skada eller operation. Att se det varje dag gör mig glad!

 

Om Guldhjärtat
För skapa engagemang och lyfta fram förebilder inom koncernen har Praktikertjänst instiftat den årliga utmärkelsen Guldhjärtat, som delas ut på PTJ-dagen den 17 maj.