Extern bild

Pressinbjudan – ny applikation utformad av sjuksköterskor och patienter ger mer vårdtid

Publicerad:

Läsplatteverktyget STELPA ger mer tid för patienten och mindre för dokumentation. Applikationen är utvecklad av Praktikertjänst N.Ä.R.A. och IT-företaget Strikersoft och presenteras vid ett seminarium om e-hälsa i Stockholm den 20 oktober.

Digitaliseringen av vården är ett prioriterat område för regeringen. Genom ny teknik kan exempelvis tillgängligheten öka ytterligare. Men hur säkerställer vi att nya IT-lösningar inte bara blir ytterligare en administrativ börda som tar fokus från patientarbetet?

Elisabeth Norén, läkare och verksamhetschef geriatrik på Praktikertjänst N.Ä.R.A., delar med sig av sina erfarenheter om när STELPA introducerades inom ASIH (Avancerad Sjukvård I Hemmet). Då var sjuksköterskor och patienter med och utformade verktyget och finslipade processerna. Den kvalitetshöjning som sattes upp som mål uppnåddes nästan omedelbart. Varför lyckades man och hur tar man erfarenheterna vidare inom organisationen är några frågor som Elisabeth Norén lyfter fram.

Fredrik Eriksson, ledamot i Strikersofts Medical Advisory Board, berättar om bra och mindre bra sätt att driva e-hälsoprojekt i en vårdorganisation.

Datum: Torsdag 20 september

Tid: 08.00-09.00 (frukost serveras från 07.30)

Plats: Praktikertjänst, Adolf Fredriks Kyrkogata 9, Stockholm

För anmälan och ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks