Extern bild

Praktikertjänst N.Ä.R.A. tilldelas västerort och nordvästra Stockholm i upphandling om basal hemsjukvård

Publicerad:

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting har beslutat om tilldelning i upphandlingen av basal hemsjukvård kvällar, nätter och helger som initierades under våren 2016. Beslutet innebär att Praktikertjänst N.Ä.R.A. får fortsätta uppdraget i västerort och utökar med nordvästra Stockholm.

Praktikertjänst N.Ä.R.A. – ett dotterbolag inom vårdkoncernen Praktikertjänst – är en stor aktör inom sjukvården i Stockholms län. Bolaget bedriver idag basal hemsjukvård i västerort samt primärvård, rehabilitering, geriatrik, avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) och palliativ slutenvård (SPSV).

- Vi är stolta över förtroendet vi nu får av Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting och ser fram emot att fortsätta leverera högkvalitativ vård. Vi fortsätter nu verksamheten i västerort med ett delvis nytt uppdrag samtidigt som vi expanderar till nytt geografiskt område i nordvästra Stockholm, säger Maria Holmberg, VD, Praktikertjänst N.Ä.R.A.

Uppdraget basal hemsjukvård innefattar hälso- och sjukvårdsinsatser i det egna boendet av distriktssköterska, sjuksköterska eller undersköterska under kvällar, nätter och helger. Uppdragen kommer i huvudsak från de vårdcentraler som finns i området. De områden som Praktikertjänst N.Ä.R.A. nu kommer att ha uppdraget i omfattar Bromma, Ekerö, Hässelby-Vällingby, Kista-Rinkeby, Solna och Spånga-Tensta (samtliga inom område västerort) samt Sundbyberg, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby (samtliga inom område nordost).

- Praktikertjänst N.Ä.R.A. tar nu över en omfattande verksamhet och nu kommer fler patienter att få ta del av ett vårdkoncept som präglas av tillgänglighet, ansvar, respekt, kompetens och omtanke, säger Cecilia Halvars-Öhrnell, affärsområdeschef Specialistvård, Praktikertjänst.

Avtalen som träffas gäller perioden 1 maj 2017 till och med 30 april 2020 och kan förlängas en eller flera gånger, med sammanlagt 48 månader. Avtal kan tecknas tidigast om tio dagar, såvida ingen överklagan sker.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks