Extern bild

Charlottamottagningen i Karlstad är bästa specialistmottagningen i Värmland

Publicerad:

Charlottamottagningen i Karlstad är en av Sveriges bästa specialistmottagningar. Det visat SKLs Nationella patientenkät. Där landar gynekologimottagningen på plats 48, bäst i hela Värmland.

Charlottamottagningen – som är en del av vårdkooperativet Praktikertjänst – drivs av gynekologen Charlotta Wållgren, som också är styrelseledamot i Praktikertjänst.

- Det är ett jätteroligt erkännande från patienterna. Vi arbetar med ett tydligt patientfokus och koncentrerar oss på hög tillgänglighet, respekt och hög kvalitet på vården, säger Charlotta Wållgren, specialist inom gynekologi och verksamhetschef på Charlottamottagningen, och fortsätter:

- En annan viktig anledning till de goda resultaten är att vi arbetar i en lugn och ombonad miljö och att vi är en sammansvetsad grupp där vissa arbetat tillsammans i nästan 20 år. Alla hjälps åt och resultatet i enkäten är alla en viktig del av.

Enkäten bygger på svar från över 900 privata och landstingsdrivna öppenvårdsmottagningar över hela Sverige. Inom parametrar som ”respekt och bemötande”, ”tillgänglighet” och ”helhetsintryck” så har mottagningen högre betyg än rikssnittet.

- Vi har ett väldigt bra och öppet arbetsklimat på mottagningen och Praktikertjänsts affärsmodell innebär att vi kan lägga mer tid på patienten istället för på administrativa uppgifter. Modellen bidrar bland annat till större långsiktighet, högre delaktighet och ett effektivt resursutnyttjande, säger Charlotta Wållgren.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks