Extern bild

Johan Fredriksson deltar i Swecares delegationsresa om e-hälsa i USA

Publicerad:

Praktikertjänsts vd Johan Fredriksson deltar i Swecares delegationsresa till USA om e-hälsa i slutet av september. Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) utgör en del av delegationen som bland annat ska besöka startup-verksamheter och mer etablerade företag i Washington, San Francisco och Los Angeles under en vecka.

Swecare grundades för snart 40 år sedan av den dåvarande regeringen tillsammans med hälso- och sjukvårdsindustrin och organisationen fungerar som en plattform där akademi och privat och offentlig sektor arbetar tillsammans för att skapa ökad export och internationalisering av svensk hälso- och sjukvård.

- I Praktikertjänsts strategiplan bedömer vi att digitaliseringen oundvikligen kommer att påverka vår bransch och den som inte har lösningar som patienter och kunder efterfrågar kommer att få svårt att hävda sig i konkurrensen, säger Johan Fredriksson, vd för Praktikertjänst.

I september i år startade Praktikertjänst en satsning på just e-hälsolösningar för verksamheterna inom organisationen. Och resan till USA är ett led i den satsningen.

- Karl Bergman, som är chef för e-hälsosatsningen, och jag åker till USA för att kartlägga var frontlinjen för digitala tjänster ligger. Jag hoppas få se en mängd nya, smarta lösningar som vi kan ta hem till koncernen, men också att vi ska knyta kontakter med framtida potentiella samarbetspartners som Microsoft, GE Healthcare, Apple, IBM med flera, säger Johan Fredriksson.

Tillbaka

Blocks