Extern bild

Hudmottagning Öresund – ny hudmottagning i Landskrona invigs den 12 december

Publicerad:

Tisdagen 12 december invigs Hudmottagning Öresund, en ny hudmottagning i Landskrona som drivs av hudläkaren Helen Ingemarsdotter. Verksamheten ligger centralt på Rådhusgatan 1 och drivs inom vårdval hudsjukvård.

Väntetiden för att träffa en hudläkare är lång och Hudmottagning Öresund vänder sig primärt till invånare i Landskrona och Ven samt angränsande kommuner. Omkring hälften av patienterna på en hudmottagning är patienter som behöver bedömning och behandling av hudtumörer samtidigt som det finns stora patientgrupper som har besvär med psoriasis och eksem.

- Människor i alla åldrar behöver någon gång träffa en hudläkare och vi ser en ökning av hudcancer och allt fler som önskar att få en bedömning. Jag är övertygad om att den här verksamheten behövs och att vi kommer att kunna hjälpa många människor, säger Helen Ingemarsdotter, hudläkare och verksamhetschef på Hudmottagning Öresund.

Tisdagen den 12 december klockan 11.30 invigs mottagningen av verksamhetschefen Helen Ingemarsdotter tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt (L). Verksamheten kommer att drivas inom Praktikertjänst, som är Sveriges största privata vårdkoncern med cirka 9 500 medarbetare i 262 av landets 290 kommuner.

- Jag ser verkligen fram emot att bygga en verksamhet där jag och mina medarbetare kommer att trivas och fatta beslut tillsammans. Det har tagit mig några år att ta det här steget och beslutet att driva en egen verksamhet har vuxit fram gradvis, säger Helen Ingemarsdotter, och fortsätter:

- Just nu finslipar vi det sista med de nya lokalerna och det är en utmaning att driva logistiken kring hur vi kommer att arbeta. Jag har gjort det tidigare inom landstinget då jag startade hudfilial till regionen på Lasarettet i Landskrona. Då var vi kanske lite banbrytande och flera patienter sa att de kände sig tryggare och lugnare, eftersom det var mer familjärt på mottagningen och inte lika sterilt som på ett vanligt sjukhus. Så vill jag att det ska bli här också.

Hudmottagning Öresund – som drivs inom vårdval hudsjukvård på uppdrag av Region Skåne – kommer att ta emot patienter med remiss från annan vårdgivare från hela länet, men även från andra landsting. Mottagningen tar även emot patienter med egenremiss och från starten kommer verksamheten att ha fyra medarbetare, varav en läkare, två sjuksköterskor och en medicinsk sekreterare.

För ytterligare information om mottagningen och anmälan till invigningen, kontakta gärna:

Helen Ingemarsdotter, verksamhetschef Hudmottagning Öresund, e-post: helen.ingemarsdotter@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-265098, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks