Extern bild

Närakut Löwenströmska – ny närakut i Upplands Väsby

Publicerad:

Cityakuten – ett dotterbolag till vårdkoncernen Praktikertjänst – driver sedan årsskiftet Närakut Löwenströmska i Upplands Väsby utanför Stockholm och sedan den 1 mars drivs verksamheten fullt ut med röntgen.

Cityakuten har drivit Närakuten Löwet sedan 2000 och den 1 januari bytte verksamheten namn till Närakut Löwenströmska samtidigt som uppdraget breddades. Mottagningen tar nu emot patienter vars tillstånd inte är livshotande, men som kräver akutsjukvård, och i det geografiska området ingår Upplands Väsby, Sigtuna/Märsta och Sollentuna samt de närliggande kommunerna Vallentuna och Upplands-Bro.

- Det är riktigt spännande att få vara med och bygga upp något nytt som verkligen kommer att kunna göra skillnad för patienterna i länet. Det här är en satsning på vård som ligger mellan primärvård och sjukhusvård och något som jag tror verkligen behövs för att öka tillgängligheten på sjukvård, säger Carlos Hagel, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Närakut Löwenströmska.

Närakut Löwenströmska erbjuder telefonrådgivning och sjuksköterske- och läkarmottagning. De har kompetens för barn och äldre samt ambulansintag, laboratorium och tillgång till röntgen. De tar även hand om och färdigbehandlar patienter med mer resurskrävande akuta skador och sjukdomar, däribland frakturer, buksmärtor, sårskador, hjärnskakning eller akuta allergiska problem. Mottagningen är öppen alla dagar mellan klockan 8.00 och 22.00.

- Nu vässar vi verksamheten med generösa öppettider och bredare vård. Vi fortsätter att vara en viktig del i utvecklingen av den svenska sjukvården och välkomnar alla patienter som väljer att besöka oss för sina besvär. Den här förändringar är bra för patienterna, men ställer samtidigt krav på oss inom vården att dirigera patienterna rätt, säger Carlos Hagel.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks