Extern bild

Cederkliniken växer – flyttar till större lokaler i Piteå

Publicerad:

Cederkliniken i Piteå växer och flyttar i maj till nya, större lokaler på Västergatan 5C. I de nya lokalerna kommer alla medarbetare och enheter att samlas samtidigt som mottagningen separerar lättakuten från den övriga verksamheten med en egen entré. Läkare och sjuksköterskor kommer att arbeta i ett öppet kontorslandskap – en unik lösning i den svenska primärvården.

Det var 2010 som Cederkliniken slog upp portarna. Då var man 12 anställda i nybyggda lokaler. Nio år senare har mottagningen 40 medarbetare och fler än 12 000 listade patienter.

- Vi har haft en fantastisk resa och lokalerna vi sitter i nu är anpassade för 25 medarbetare och cirka 8 000 patienter, vilket har inneburit att vi har varit tvungna att ha sjukgymnaster och samtalsterapeuter i andra lokaler, säger Petter Tuorda, distriktsläkare och verksamhetschef på Cederkliniken, och fortsätter:

- Det är väldigt bra att vi nu samlar styrkan i gemensamma lokaler. Det underlättar för teamarbetet och för kontaktvägarna internt. För patienterna blir det ju också bättre eftersom all vård nu samlas på ett och samma ställe samtidigt som beslutsvägarna blir ännu kortare.

De nya lokalerna på 1 400 kvadratmeter kommer att anpassas för Cederklinikens arbetssätt där läkare och sjuksköterskor arbetar i ett gemensamt kontorslandskap. Samtidigt får lättakuten – en drop-in mottagning för patienter med lättare, akuta besvär – en egen entré.

- Vi väljer att fortsätta att arbeta i kontorslandskap och den lösningen tror jag är unik för just Cederkliniken och innebär goda möjligheter att stötta varandra i vardagen. Det är också en toppenmiljö för utbildningsläkare och utbildningssjuksköterskor och har nog bidragit till att många söker sig till oss, förklarar Petter Tuorda, och fortsätter:

- Lokalerna vi har idag begränsar utveckling och expansion medan de nya lokalerna rustar oss för framtiden och ger goda möjligheter att fortsätta utveckla vården, bland annat genom ökad effektivitet och tillgänglighet.

Även om Cederkliniken byter adress och lokaler, så fortsätter man med samma hyresvärd.

- Vi är glada över att få behålla Cederkliniken som hyresgäst genom att erbjuda dem större och ännu mer ändamålsenliga lokaler för deras verksamhet samtidigt som de behåller sitt centrala läge med hög tillgänglighet, säger Hans Lindbäck, VD Lindbäcks Fastigheter.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Petter Tuorda, distriktsläkare och verksamhetschef, Cederkliniken, e-post: petter.tuorda@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks