Extern bild

Den 1 mars startar rehabverksamhet vid Dalslands sjukhus i Bäckefors

Publicerad:

Idag, den 1 mars, startar Praktikertjänst Närsjukhus rehabverksamhet – inklusive neurovårdteam – vid Dalslands sjukhus i Bäckefors. Verksamheten kommer att bemannas med fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped samt vid behov ortoped och dietist.

Praktikertjänst Närsjukhus – ett dotterbolag i vårdkoncernen Praktikertjänst – startar nu rehabverksamhet med neurovårdteam.

- Det är glädjande att vi äntligen är igång med rehab vid Dalslands sjukhus. Det är en verksamhet som verkligen efterfrågas av patienterna och som regionen lider brist på, säger Susanna Hillman, logoped och verksamhetschef vid Rehabpraktiken Dalsland.

Rehabverksamheten, som drivs inom vårdval Rehab på uppdrag av Västra Götalandsregionen, har tillgång till rehabbassäng, träningslokal och behandlingsrum och mottagningen erbjuder både sjukvårdande och förebyggande behandlingar; individuellt eller i grupp.

- Vi har redan idag en bred vårdverksamhet och genom rehab förstärker vi nu våra möjligheter att ge ett bra omhändertagande till ännu fler personer, säger Susanna Hillman, och fortsätter:

- Alla som är i behov av någon form av rehabilitering är välkomna, exempelvis patienter med idrottsskador, arbetsskador eller de som drabbats av en olycka. Det handlar kort sagt om smärttillstånd från muskler och leder samt om besvär kring stress eller olika former av spänningar.

Genom tilläggsuppdraget inom neurovårdteam kan verksamheten också erbjuda teambaserat stöd där sjukgymnast, arbetsterapeut och logoped ingår.

- Neurovårdteam fokuserar huvudsakligen på patienter som drabbats av stroke eller som har annan förvärvad hjärnskada eller neurologisk diagnos, och som därför har stora behov av rehabilitering, säger Susanna Hillman.

Verksamhetens huvudsakliga upptagningsområde utgörs av kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål samt till viss del även Vänersborg, Munkedal och Säffle.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Susanna Hillman, logoped och verksamhetschef, e-post: susanna.hillman@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703- 26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Om Praktikertjänst Närsjukhus

Praktikertjänst driver sedan 2015 viss öppen specialistvård på Dalslands, Lysekils och Strömstads sjukhus, verksamheter som samlats i dotterbolaget Praktikertjänst Närsjukhus Dalsland Lysekil Strömstad.

Vid alla tre sjukhusen driver bolaget specialistvård inom barn- och ungdomsmedicin, öron-näsa-hals, gynekologi, ögon, diabetes, kardiologi, ljusbehandling, röntgen och logopedi. På Närsjukhus Dalsland erbjuds även vård av hudsjukdomar.

Tillbaka

Blocks