Extern bild

Läkarhuset Ellenbogen växlar upp med nytt vårduppdrag inom öron-näsa-hals

Publicerad:

Den 1 maj utökar Öron- näs- halsmottagningen vid Läkarhuset Ellenbogen Malmö sitt vårduppdrag och utvecklar verksamheten med fler medarbetare och nya vårdtjänster, bland annat inom allergi och sväljsvårigheter.

Det var under våren 2018 som Region Skåne utannonserade ett uppdrag om öppen specialistvård inom öron- näsa och halssjukvård. Avsikten var att genom det nya uppdraget slå ihop två separata vårdavtal till ett och samla vården hos en vårdgivare.

- Det känns jätteroligt att vi tog hem det här uppdraget och att vi fått ett stort förtroende från regionen att driva högspecialiserad vård. Vi kommer nu att utöka verksamheten med ytterligare en specialist inom öron-näsa-hals samt anställa en undersköterska på heltid och en sväljningslogoped på deltid, säger Hillevi Pendleton, verksamhetschef och specialist inom öron-näsa-hals.

Mottagningen erbjuder behandling för sjukdomar, trauma och funktionsrubbningar i öron-näsa-hals området samt audiogram. Det kan till exempel handla om allergier, nästäppa, sväljsvårigheter, yrselutredningar och hörselnedsättningar. Verksamheten utför dagkirurgiska operationer av små hud- och slemhinneförändringar i huvud- och halsområdet efter läkarbedömning samt radiofrekvensbehandling av nästäppa.

- Det här avtalet löper i fem år och vi siktar nu på att utveckla verksamheten ytterligare, bland annat genom fler vaccinationsbehandlingar av allergi med hjälp av tabletter, ta emot fler operationspatienter och utreda och behandla sväljsvårigheter. Om det finns förutsättningar kommer vi också att starta klinisk forskning knuten till verksamheten, säger Hillevi Pendleton, och fortsätter:

- Det är viktigt att arbeta i forskningens framkant och erbjuda patienterna den bästa vården. Jag disputerade 2013 inom området som rör reflux till svalg och struphuvud. Båda mina läkarkollegor har disputerat eller är på väg att disputera. Tack vare avtalet öppnar verksamheten nu ett tredje behandlingsrum och räknar med att kunna ta emot ytterligare 75 patienter per vecka, förklarar Hillevi Pendleton och avslutar:

- Genom det här uppdraget ökar tillgängligheten till högspecialiserad öppenvård och det är bra för patienterna. Just tillgängligheten är lite extra viktig för oss. Därför har vi daglig telefonrådgivning samt akuttider och möjligheten att boka tid hos specialist utan remiss.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Hillevi Pendleton, verksamhetschef och specialist inom öron-näsa-hals, e-post: hillevi.pendleton@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks