Extern bild

Praktikertjänst vinner upphandling om närakut i Stockholm

Publicerad:

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Stockholm har tilldelat Praktikertjänsts dotterbolag Cityakuten att driva en ny närakut i centrala Stockholm. Den nya närakuten kommer att ligga i Cityakutens lokaler vid Hötorget och där ska patienter kunna få bedömning och behandling av bland annat frakturer, hjärnskakning, sårskador och akuta allergier.

Praktikertjänst driver genom Cityakuten sedan den 1 januari 2018 närakut Löwenströmska i Upplands Väsby och från den 1 januari 2020 alltså även en närakut i centrala Stockholm.

- Det är naturligtvis både hedrande och glädjande att vi får ett utökat förtroende från Region Stockholm och möjlighet att driva den här närakuten. Vi kommer fortsatt att fokusera på kvalitet, service och bemötande och det är spännande att vara en del i utvecklingen av Stockholms hälso- och sjukvård, säger Erik Strand, vd och koncernchef på Praktikertjänst.

Närakuten kommer att erbjuda telefonrådgivning och sjuksköterske- och läkarmottagning. Det finns kompetens för barn och äldre samt ambulansintag, laboratorium och tillgång till röntgen. De tar även hand om och färdigbehandlar patienter med mer resurskrävande akuta skador och sjukdomar, däribland frakturer, buksmärtor, sårskador, hjärnskakning eller akuta allergiska problem. Mottagningen kommer att vara öppen alla dagar mellan klockan 8.00 och 22.00.

Den nya närakuten blir den tionde i Stockholm och konceptet med närakuter introducerades i Stockholm under 2017, och syftet är att avlasta sjukhusens akutmottagningar.

Avtalet sträcker sig i en första fas till den 31 december 2024 och avtal kan tecknas tidigast den 29 juni, såvida ingen part överklagar tilldelningen.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Om Cityakuten

Cityakuten ingår i Proliva, som är ett helägt dotterbolag till Praktikertjänst. Proliva är Sveriges största specialistvårdskoncern och består av tolv bolag med cirka 2 500 medarbetare. I Prolivakoncernen ingår BB Stockholm, Cityakuten, Närsjukhusen i Västra Götaland, Närsjukvården Österlen, Praktikertjänst Anestesi, Praktikertjänst N.Ä.R.A., Praktikertjänst Psykiatri, Praktikertjänst Ryggkirurgi Strängnäs, Rehab Station Stockholm, Sollentuna specialistklinik, Stockholm Heart Center och Ultragyn.

Tillbaka

Blocks