Extern bild

Cityakuten säger upp vårdavtalet inom öron-näsa-hals

Publicerad:

Cityakuten har sagt upp vårdavtalet för öron-näsa-hals i Region Stockholm. Bakgrunden är rekryteringsutmaningar och problem att få mottagningen att gå runt ekonomiskt, bland annat på grund av höga lokalkostnader. Från den 1 januari 2020 hänvisas patienter till vårdcentral eller annan specialistmottagning, exempelvis Praktikertjänsts mottagningar i Skärholmen, Sollentuna, Vällingby eller Odenplan.

Under de tre år som verksamheten drivits vid Cityakuten har det genomförts flera förändringar och genomlysningar för att vända den negativa trenden, men det har inte lyckats.

- Det är beklagligt att vi inte har möjlighet att driva verksamheten vidare och ytterst drabbar det alla patienter i länet som nu riskerar ännu längre väntetid för vård och handläggning, säger Marie Öberg Lindevall, vd på Cityakuten.

Under perioden fram till årsskiftet fortsätter öron-näsa-hals-verksamheten vid Cityakuten som tidigare.

- Jag vill understryka att detta är en fantastiskt fin verksamhet med många nöjda patienter. Medarbetarna har verkligen gjort allt de kan och effektiviserat där det har behövts. Tyvärr har inte alla dessa insatser räckt hela vägen, säger Marie Öberg Lindevall.

Cityakuten har drivit verksamheten inom öron-näsa-hals sedan 2016 och tagit emot uppåt 16 000 patienter per år.

Berörda patienter kommer att informeras om förändringen via brev.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, e-post: erik.magni@ptj.se, tel: 0703-26 50 98

Tillbaka

Blocks