Extern bild

Centrumpraktiken växer – startar nya vårdcentralen Älvpraktiken i Kungälv

Publicerad:

Den 2 december öppnar vårdcentralen Älvpraktiken i nyrenoverade lokaler vid Nordmannatorget i Kungälv, men redan den 1 december har mottagningen öppet hus mellan klockan 12.00 och 16.00. Mottagningen erbjuder sedvanliga öppettider, men också digitala vårdmöten via Praktikertjänst24, en tjänst där patienten kan starta ett ärende dygnet runt.

Centrumpraktiken är en del av vårdbolaget Praktikertjänst – med fler än 80 vårdcentraler i Sverige – och arbetet med att starta Älvpraktiken har pågått i många år.

- Planeringen för en ny verksamhet har pågått sedan 2014 och nu känns det skönt att äntligen vara i mål, att kunna möta nya patienter och svara upp mot det vårdbehov som finns i området, säger Steffen Bové, verksamhetschef och specialist i allmänmedicin på Älvpraktiken, som öppnar i Närhälsans tidigare lokaler vid Nordmannatorget.

Älvpraktiken är en komplett vårdcentral, inklusive BVC, och på plats från start finns tre specialistläkare i allmänmedicin, tre sjuksköterskor, en psykolog och en läkarsekreterare. Den 3 februari startar också rehabmottagning där patienter erbjuds sjukgymnastik/fysioterapi och arbetsterapi.

– När vi nu startar verksamheten vill vi direkt från start erbjuda hög tillgänglighet och kvalitet samt ett varmt omhändertagande. Både forskning och vår egen erfarenhet visar att kontinuitet är en förutsättning för god primärvård och därför kommer alla patienter som är listade på mottagningen att ha en namngiven läkare, säger Steffen Bové.

Mottagningen – som drivs inom vårdval vårdcentral och vårdval rehab på uppdrag av Västra Götalandsregionen – erbjuder också listade patienter digitala vårdmöten via Praktikertjänst24, en digital vårdtjänst som fungerar som en förlängning av mottagningen. Tjänsten är öppen dygnet runt och patienterna kan när som helst påbörja ett ärende eller besök.

- Patienter efterfrågar snabbhet och tillgänglighet och då är en digital vårdtjänst ett bra komplement till ett fysiskt besök. Samtidigt är det viktigt att behålla den personliga kontakten mellan medarbetare och patient och därför drivs den digitala tjänsten av oss som arbetar på mottagningen. Patienter kan registrera sina besvär dygnet runt och sedan få svar via chatt eller video under ordinarie arbetstid, säger Steffen Bové.

Älvpraktiken ligger på Nordmannatorget 1 i Kungälv. Läs mer om verksamheten på http://www.ptj.se/alvpraktiken/

För ytterligare information och anmälan till öppet hus, kontakta gärna:

Steffen Bové, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef, Älvpraktiken, 0705-535430 e-post: steffen.bove@ptj.se

Erik Magni, presschef, Praktikertjänst, tel: 0703-26 50 98, e-post: erik.magni@ptj.se

Tillbaka

Blocks